Mukavan kokoinen silakkaparvi Kansalaistorilla

Sari on yksi ihanista silakoista.

Tänään Helsingin kansalaistorilla järjestettiin Fishmob -niminen tapahtuma. Se on ensimmäinen Silakkaliikkeen järjestämä tapahtuma.

Silakat vastustavat muun muassa vihapuhetta ja rasismia. Helsingin Sanomien mukaan Kansalaistorilla oli noin 1000 mielenosoittajaa ja heillä oli itseaskarreltuja, erinäköisiä ja erivärisiä silakoita. Aika mukavan kokoinen silakkaparvi alkajaiseksi.

Silakat -liikkeen Facebookin sivuilla on lukuisia kuvia mielenosoituksesta. Kerrotaan, että siellä jossain nurkassa oli myös äärioikeistolaisten järjestämä vastanmielenosoitus. Äärioikeistolaisten mielenosoituksessa oli vain 40 osallistuja. Tieto on poliiseilta. Nämä äärioikeistolaiset huusivat natsifantasionsa, että silakoita uuniin ja provokatioon silakat vastasivat laulamalla Maamme-laulun. Hyvä!

Helsingin Sanomien uutisesta ihmetyttää, ettei Soldier of Odinin mielenosoitusta kutsuta oikealla nimellään, vaan kiertoilmaisulla vastamielenosoitus. Vastamielenosoituksessa ei ollut mummoja tai lapsia vaan armeijasaappaisiin ja mustiin takkeihin sonnustautuneita miehiä, jotka kannattavat juuri sellaista aatetta, mitä silakat vastustavat.

Vastauksena siihen, että mikä silakkaliikke on? Silakkaliikkeen nettisivuilla sanotaan: ”Olemme rauhanomainen liike jakamattoman ihmisarvon, luonnon, tieteen, yhdenvertaisuuden ja syrjimättömyyden puolesta. Olemme vastavoima fasismille, rasismille, ilmastoidentialismille ja syrjiviin jakolinjoihin pyrkivälle politiikalle ja ilmapiirille.”

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu