Äärioikeisto televisiossa

Espanjassa 4.5. pidetään Madridin aluevaalit. Kampanja on ollut hyvin likaista. Viime viikolla vasemmistolaisen Podemos -puolueen puheenjohtaja Pablo Iglesias, sisäministeri Fernando Grande-Marlaska ja poliisippomo María Gámez saivat tappouhkauksia. Kirjeissä oli luoteja. Pari päivää sitten television vaalipaneelissa äärioikeistolaisen Vox -puolueen edustaja ei suostunut tuomitsemaan mm Iglesiaksen saamia tappouhkauksia, ja kehotti Iglesiasta poistumaan vaalipaneelista. Tilanne oli ruudussa kaottinen. Iglesias poistui.

Espanjalaiset saivat nähdä omin silmin, millainen on äärioikeistolaisen Voxin ajatusmaailma ja toimintatavat. ”Heille käyvät vain heidän omat ajatuksensa”. Sananvapaus on vain omille ajatuksille. Voxin edustaja ei antanut muille puheenvuoroja. Vanhemmille espanjalaisille tapaus on tuonut Francon ajat mieleen. Fasismi vai demokratia?

Kuuntelin radio-ohjelmaa, jossa tapahtunutta pohdittiin. Yksi kommentaattori oli sitä mieltä, että Voxin edustajan kaltainen käytös ei ole uutta. Some on täynnä vihaviestejä Pablo Igleisasta ja Podemosta vastaan. Muutama viikko sitten Podemoksen toimisto poltettiin, ja se ei aiheuttanut paheksuntaa muissa puolueissa. Pablo Iglesiaksen talon edessä on usein ihmisiä solvamassa ja osoittamassa mieltään. Äärioikeistolaisen Voxin kampanja keskittyy herättämään pelkoa kommunismia vastaan ja ”se pahin kommunisti” on nyt laillisen vasemmistolaisen puolueen puheenjohtaja Pablo Iglesias. Toinen radiokomentatori sanoi että se mitä ennen hyväksyttiin, koska ei pidetty Pablo Iglesiasta henkilönä tai hänen ajatuksista, ei nyt ole enää hyväksyttävissä. Tietty raja on nyt ylitetty. ”Pelko on hoidettavissa, mutta ihmisen pahuus ei”, kiteytti eräs kommentti.

Vaalipaneeli ja kaikenlaiset keskusteluohjelmat ovat yksi monista äärioikeistolaisten keinoista levittää agendaansa tehokkaasti. Samaa hyökkävää, impulsiivista ja henkilökohtaisuuksiin menevää ”keskustelutapaa” käytti esimerkiksi Trump. Jotkut toimittajat ovat lepsulla asenteella päästäneet äärioikeistolaiset poliitikot helpolla.

Kuulemma myös henkilökohtaiset haastattelut ovat äärioikeistolaisten mieleen. Toki haastattelutilanteessa toimittaja voi omilla kysymyksillään ohjata keskustelua suuntaan tai toiseen. Silloinkin haastatteltava pystyy viemään viestinsä eteenpäin. Se mistä äärioikeistolaiset eivät pidä ovat hyvin taustoiteitut kirjoitukset ja dokumentit, koska he eivät pääse vaikuttamaan sen sisältöön.

Tuli mieleen, että Ylen sisältöä halutaan heikentää markkinakilpailuun vedoten?

Lähteet:

https://www.lasexta.com/programas/lasexta-clave/calibre-balas-matasellos-estas-son-pistas-que-podrian-conducir-autor-amenazas-iglesias-marlaska-gamez_2021042360832fa11516f7000115cc65.html

https://www.larazon.es/espana/20210423/6mmtq3c3fvayvmz2qngpjj275y.html

 

 

+1
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu