Apua tarvitaan, mutta miten auttaa?

Sydän kutistuu, kun näkee, että millaisia tuhoja Iota-hurrikaani on jättänyt jälkeensä niin Nicaraguaan kuin Hondurasiin. Nicaraguassa uhrien määrä on yhä epäselvä, koska on myös kadonneita. Moni on kuollut mutavyöryissä. Uhrien määrä on tähän menneessä vähäistä ottaen huomioon myrskyn voima ja laajuus. Onneksi ihmiset oli evakuoitu ajoissa.

Nicaraguan ja Hondurasin seudulla, johon Iota iski, on melkein sama alue, jossa vain kaksi viikkoa sitten oli Eta-hurrikaani. Maa ei enää imee vettä, joet ja ojat tulvivat.  Nicaraguan ja Hondurasin Karibian rannikolla on kokonaisia kyliä tuhoutuneina.

Hurrikaani iski köyhään ja unohdettuun seutuun. Moni jo entuudesta köyhä on menettänyt kotinsa. Apua tarvitaan, mutta ongelma Nicaraguassa ja Hondurasissa on nyt se, että hallinto on korruptoitunut. Nicaraguassa parlamentti on juuri hyväksynyt lain, jolla se kieltää (esimerkiksi oppositiolta tai eri mieltä olevilta kansalaisjärjestöiltä) rahan saamista ulkomailta. Jos apua kerätään, sitä pitää kanavoida kansalaisjärjestöjen ja kirkon kautta. Auttaminen ei ole nyt helppoa!

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu