Bloggaaja on bloginsa päätoimittaja

Joudun silloin tällöin vastamaan kysymykseen, että miksi kirjoitan Nicaraguasta tai muista Latinalaisen Amerikan maista enkä Suomesta. Pari päivää sitten yksi henkilö kirjoitti Puheenvuoron blogin keskusteluosioon näin:

”Näitä blogeja lukiessa olen monesti miettinyt, että jos itse olisin Suomalaisena Nicaraguassa kunnallispoliitikkona ja kirjoittelisin päivästä toiseen maan suosituimmalle keskustelupalstalle pelkästään Suomen asioista, niin valitsisivatkohan Nicaragualaiset minut uudelleen hoitamaan Nicaraguan kunnallispolitiikkaa?”

Juuri nimenomaan kuin tämä kommentoija ajattelevat jotkut Ortegan perheen palveluksessa olevat työntekijät. Argumentilla ”Suomalainen poliitikko, joka kirjoittaa Nicaraguan asioista” minua on jo uhkailtu ja yritetty saada vaikenemaan Nicaraguassa tapahtuvista ihmisoikeusrikoksista. Sellaista rikosta kuin puuttumista toisen maan asioihin ei ole kansainvälisesti olemassakaan.

Ajattelen, että on hyvä tehdä selväksi, että en kirjoita vaalien takia, vaan asioiden takia. Niin kauan kun henkeni pihisee, tulen kirjoittamaan Nicaraguan ja muiden maiden ihmisoikeusrikoksista ja tulen jatkossakin vastustamaan totalitarismia. Tuntuu turhauttavalta kertoa sellaista mitä pitäisi olla kaikille lukijoille selvä, eli se, että aikuinen lukija valitsee itse mitä hän lukee ja se, että jokainen on vapaa kirjoittamaan asiallisesti mistä hän haluaa.

Miksi pitää vaatia muilta kirjoittamaan jostakin tietystä aiheesta? Sitä en tiedä, vaaditaanko samaa myös muilta kirjoittajilta. Ymmärtäisin vaatimukset keskitymisestä Suomen asioihin, jos en kirjoittaisi lainkaan mitä Suomessa tapahtuu, mutta näin ei ole. Muutama päivä sitten selostin tämän blogin lukijoille Lohjan lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan asioista. Tiedän, että juttu on ollut jaossa ainakin lohjalaisten facebookin sivuilla. Teen sitäkin kaikessa avoimuudessa ja sananvapaudessa.

On hyvä tiedostaa, että Suomessa on henkilöitä, jotka eivät halua, että ulkomailla tapahtuvista ongelmista, ihmisoikeusrikoksista, ym kerrotaan. Heillä on kapea käsitys toimittajien ja bloggaajien sananvapaudesta. Ilman muuta jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä. Toisen mielipide ei kuitenkaan saa missään nimessä vaikuttaa sensuroivasti toimittajien, bloggaajien, kommentoijien sananvapauteen, jne.

Mietin enemmän toimittajana kuin kuntapoliitikkona, että toimittajalle asiat, ongelmat tai aiheet eivät ole toisiaan poissulkevia. Suomessa olemme vapaita kirjoittamaan kaikesta mistä haluamme. Jokainen bloggaaja on bloginsa päätoimittaja.

11.10.2020 kirjoitin kyläkouluista:

 https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/amgs/mita-lahikoulujen-lakkautusaanestysten-jalkeen-tapahtuu/

 

 

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu