Daniel Ortega on kuin Vladimir Putin

Kerroin viime viikolla, että Nicaraguassa oli aloitettu tutkinnat opposition suosittua henkilöä vastaan. Häntä epäillään muun muassa rahanpesusta, joka olisi tapahtunut hänen johtamansa kansalaisjärjestön kautta. Tietenkin koko prosessi on vain Daniel Ortegan ja hänen puolisonsa johtama poliittinen ajojahti. 

Cristiana Chamorro oli keskustellut Kansalaiset vapauden puoluesta -puolueen edustajien kanssa ehdokkuudesta ja vain kuuden tunnin jälkeen kyseisestä tapaamisestia syyttäjä julkaisi tiedotteen, jonka mukaan Cristiana Chamorro ei saa asettua ehdolle presidenttivaaleissa, hän ei saa matkustaa ulkomaille eika hän saa olla yhteydessä muiden tutkinnan alaisina olevien ihmisten kanssa. Ortegan palveluksessa oleva syyttäjä rikkoo Chamorron kansalaisoikeuksia. Chamorroa ei ole vielä syytetty eikä tuomittu mistään. 

Miksi siis Ortega rikkoo Nicaraguan ja kansainvälisen oikeuden sääntöjä? Koska hän tähtää vain siihen, kuinka hän ja vain hän saa jatkaa vallassa. Miksi Cristiana Chamorro on Ortegalle kuin kivi kengässä? Koska Cristiana Chamorro on Nicaraguan entisen presidentin Violeta Barrios de Chamorron ja sananvapauden marttyyri Pedro Joaquín Chamorron tytär. Violeta Barrios de Chamorro kukisti Daniel Ortegan vuoden 1989 presidenttivaaleissa. Ortega ei ole vielä toipunut siitä tappiosta! 

Ny Nicaraguassa odotetaan, mitä mieltä muut mahdolliset presidenttiehdokkaat sanovat ja tekevät ja suostuvatko oppositiopuolueet osallistumaan marraskuun presidenttivaaleihin, jonka tulos on jo tiedossa. 

Ortega ei täyttänyt Amerikan valtioiden järjestön ja EU:n kehotuksia reilun, avoimien ja läpinäkyvien vaalien järjestämisestä. Ortega korvasi korkeimman vaalilautakunnan omilla henkilöillään, laatii tiukan vaaliaikataulun, muutti vaalilakia omaksi edukseen ja ei suostu vaalitarkkailuun. Nyt Ortega myös päättää kansalaisten puolesta, keitä he saavat äänestää ja keitä eivät. Ortega toimii kuin Putin.

+3
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu