Daniel Ortegan oikea käsi kuoli koronaan

Nicaraguassa presidentin sihteeri voi olla ministerin asemassa. Miten tehtävässä olevan henkilön valinta suoritetaan? -Presidentti itse valitsi tehtävään ystävänsä Paul Oquistin.

Oquist oli tarvittaessa myös ulkoministerin tehtävissä. Hän matkusti ulkomaille edustamaan ja puolustamaan Ortegan politiikkaa. Esimerkiksi vuonna 2015 Oquist johti Nicaraguan delegaatiota Pariisin ilmastoneuvotteluissa.

Oquist hoiti tehtävänsä Ortegan hallinnon puolustajana niin hyvin, että Yhdysvaltain hallinto määräsi viime vuonna Oquistille sanktioita muun muassa siksi, koska Oquist peitteli ja kaunisteli Ortegan hallinnon ihmisikeusrikkomuksia. Vuonna 2018 Nicaraguan hallinto tappoi yli 300 eri mieltä olevaa henkilöä.

Oquist syntyi Yhdysvalloissa ja 80 -luvulla hän muutti Nicaraguaan, ja hän oli Nicaraguan kansalainen. Daniel Ortegan ja Ortegan vaimon jälkeen Oquist oli Nicaraguan vaikutusvalataisin henkilö. Sanon oli, koska 78 vuotias Oquist menehtyi pari päivää sitten koronaan managualaisessa sairaalassa. Oquist oli nähty pääsiäisenä rannoilla juhlimassa perheensä kanssa. Ortegan hallinto joutui kertomaan, että mies oli menehtynyt, mutta virallisessa tiedotteessa ei kerrottu, että hän kuoli koronaan.

Nicaraguassa, kuten muissa totalitaarisissa maissa, koronalukuja kaunistellaan tai peitellään. Kukaan ei tule koskaan tietämään, kuinka monta nicaragualaista tai kuubalaista on todellisuudessa sairastunut tai kuollut koronaan.

 

0
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu