Demokratian puolustaminen on kansalaisten vapauksien puolustamista

Entinen sissikomentaja Hugo Torres on yksi Ortegan hirmuhallinnon uhreista. Torres on nyt sairaalassa, mutta omaiset eivät kerro Torresin voinnista mitään

Tänään on Nicaraguan diktaattori Daniel Ortegan valtaanastumisseremonia Managuassa. Jälleen kerran uusi laiton viiden vuoden valtakausi alkaa.

Suuri enemmistö nicaragualaisista sanoi ei vaalifarssille ja jäi kotiin vaalipäivänä. Ortega turvautui jälleen kerran vaalivilppiin. Daniel Ortegan hallinto on minimoinut opposition osallistumismahdollisuuksia terrorikeinoilla. Kaikki varteenotettavat haastajat teljettiin vankiloihin ja kaikkien eri mieltä olevien äänet tukahdutettiin kovin ottein. ”Pakkomatka ulkomaille, vankila tai hauta” ovat ne vaihtoehdot, joka Ortega tarjoaa kriittisille kansalaisille.

Euroopan Unioni, Amerikan valtioiden järjestö ja moni ihmisoikeusjärjestö eivät tunnusta Ortegan presidenttiutta. Maailman demokraattisten valtioiden tulisi toimia ja lakata kohtelemasta diktaattoreita pehmein hanskoin. Euroopan Unionin, Yhdysvaltojen, Kanadan ja muiden maiden tulisi määrätä aiempaa tiukemmat pakotteet Ortegalle ja hänen lähipiirilleen. Totalitarismi leviää, jos ei sitä pysäytetä. Demokratian puolustaminen on kansalaisten vapauksien puolustamista.

Espanja ja tietävästi myös Argentiina eivät osallistu tuohon seremoniaan. Sen sijaan Pohjois-Korea, Kiina, Venäjä, Turkki, Syyria, Kuuba, Venezuela, Bolivia ja monet muut samankaltaiset maat lähettävät edustajansa.

Nicaragualaiset maan sisällä ja ulkomailla kutsuvat kaikkia tuomitsemaan Ortegan itsevaltaisia toimia, vaatimaan Nicaraguan palauttamista demokratiaan ja kunnioittamaan kansalaisoikeuksia.

Lisää tietoa Hugo Torresista

Hugo Torres

+4
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu