Diktaattorin sydämeen mahtuu vain hän itse

Twitterin virrasta

Eräs diktaattori piti hiljattain juhlapuheen, jossa väitti, että Euroopan Unionin ja Yhdysvaltojen sanktiot ovat tarkoitettu koko maalle. Euroopan Unioni ja Yhdysvallat ovat asettaneet sanktioita diktaattorin lähipiiriin kuuluville henkilölle. Diktaattori siis pitää itseään samana asiana kun koko maansa. Hän julistaa, että kansalaiset, jotka vaativat sanktioita ja rangaistuksia hänen hallinnolleen, ovat maanpettureita.

”Maanpettureita” varten diktaattori sanelee parlamentille lakeja, joilla kavennetaan vastustajien oikeuksia, kuten rahan saamista ulkomailta. Diktaattorin viimeinen keksintö on laki, joka estää ”maanpettureita” asettumasta ehdolle vaaleihin. Tällä lailla diktaattori varmistaa, että jatkossa vain hän ja hänen puolueensa jäsenet saavat olla ehdolla!

Diktaattorin sanojen mukaan hän jopa harkitsee kansalaisuuuden eväämistä niiltä, jotka vaativat sanktioita hänen tukijoilleen.

Maa on diktaattorille kuin omakotitalo, jossa hän saa tehdä mitä huvittaa. Juuri pari päivää ennen joulua kolmen kansalaisjärjestön ja kahden tiedotusvälineen rakennusten seinille ilmestyi kyltti, jossa sanottiin: ”Tämä kiinteistö kuuluu terveysministeriölle”. Diktaattori kansallistaa yksityisomaisuutta. Vielä enemmän kuin kansalaistamisesta voidaan puhua omaisuuden anastamisesta. Kansalaisjärjestöt ja tiedotusvälineet, joiden omaisuutta on varastettu, ovat olleet kuin kivi diktaattorin saappaassa. Onneksi sosiaalisen median aikana toimittajat voivat jatkaa työtään ilman pysyviä toimistoja. Yksityisyrittäjien omaisuuden anastaminen on perustulain vastaista. Ilmeisesti diktaattori kuvittelee olevansa itse perustuslaki!

Juhlatilaisuudessa diktattori puheille taputetaan, koska hänen vieressään istuva puoliso ja varapresidentti kehottaa katseellaan kuuntelijoita tapauttamaan. Juhlatilaisuus on kuin teatteri, liian naurettava ja traaginen ollakseen todellinen, mutta Nicaraguassa se on totta.

Otsikko on muunnos joululahjaksi saamassani kirjassa esiintyneestä kohdasta, joka kuvailee itsekästä henkilöä.

Espanjaksi: Punto Nórdico

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu