Ecuadorin presidenttivaalit toiselle kierrokselle

Kun 95 prosenttia ensimmäisen kierroksen äänistä on laskettu, vasemmiston Andrés Arauz on saanut 32,33 prosenttia äänistä.

Yllätys on se, että Arauzin vastaehdokas toisella kierroksella ei ole yrittäjä Guillermo Lazzo vaan intiaaniliikkeen edustaja Yaku Pérez Guartambel. Mielipidekyselyissä oikeistolainen Guillermo Lazzo oli aina toisena ja vihervasemmistolainen Yaku Pérez kolmantena. Nyt on käynyt kuitenkin niin, että Pérez ja Lazzo ovat olleet erittäin tasoisia, mutta uutistoimistojen mukaan Pérez Guartambel sai enemmän ääniä kuin Lazzoa. Pérez Guartambel saa 19,71% ja Lazzo 19, 62% äänistä.

Näyttää siltä, että Pérez Guartambelin vihreä edistyksellinen ohjelma on otettu hyvin vastaan varsinkin nuorten parissa. Kuuntelin Pérez Guartambelin puheita ja tuli Ville Niinistö mieleen.  Pérez Guartambel pyöräili tuhansia kilometrejä viemässä ecuatorilaisille toisenlaisen vihreän ja oikeudenmukaisen Ecuadorin aatetta. Pérez Guartambelin mukaan niin Arauz kuin Lazzo edustavat vanhaa korruptioitunutta poliittista eliittiä.

Toinen vaalikierro on 11.4.

https://www.aa.com.tr/es/mundo/andr%C3%A9s-arauz-y-yaku-p%C3%A9rez-pasan-a-segunda-vuelta-en-las-elecciones-presidenciales-de-ecuador/2137160

 

amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu