El Salvadorin parlamentti erotti korkeimman oikeuden tuomareita

Eilen kävelin Korkeimman hallinto-oikeuden rakennuksen ohi

El Salvadorissa presidentti Nayib Bukelelle lojaali parlamentti on erottanut yleisen syyttäjän sekä viisi korkeimman oikeuden tuomaria ja niiden varajäsenet. Syynä on se, että he eivät ole suostuneet toimimaan kuten Bukele haluaa, vaan kuten perustuslaki sanoo. Heidät korvataan Bukelelle lojaalilla tuomareilla.

El Salvadorin  parlamentissa  Bukelen  Nuevas ideas -puolueella  on  enemmistö.  Vallan  kolmijako  on  nyt  rikottu  El  Salvadorissa  ja  maa  ajautuu  kohti  totalitarismia.

Amerikan valtioiden järjestö OAS on huolestunut El Salvadorin tilanteesta. OAS kehottaa El Salvadorin hallintoa kunnioittamaan vallanjakoa ja laillisuusperiaatetta. Bukelen vastaus siihen on se, että muiden ei pidä sekaantua El Salvadorin sisäisiin asioihin. Bukelea kuvataan populismin ja totalitarismin sekoitukseksi.

Kolumbian mielenosoituksista

Helsingin Sanomissa on kirjoitus Kolumbian mielenosoituksista verouudistusta vastaan. Kolumbian ihmisoikeusasiamiehen toimiston mukaan mielenosoituksissa on ”kuollut ainakin 19 ihmistä ja haavoittunut yli 800. Kuolonuhreista yksi on poliisi ja loput siviilejä, ja loukkaantuneista siviilejä on yli 300.”

Verouudistus on vedetty pois parlamentista ja valtionvarainministeri on eronnut, mutta protestit jatkuvat. Verouudistus oli kolumbialaisten mielestä julma, mutta kaduilla protestoidaan myös muista syistä.  Pandemian huono hoito ja heikko taloudellinen tilanne vaikuttaa protesti-intoon.Työttömyys on lisääntynyt ja esimerkiksi vuodessa noin 500 000 yritysä on mennyt konkurssiin. Kolumbiassa minimipalkka on 234 dollaria kuussa ja monilla perheillä ei ole säästöjä. Köyhyys ja huono-osaisuus lisääntyy.

Hallinto vastasi mielenosoituksiin myös väkivalalla ja väkivalalla ei ratkaista mitään. Mielenosoitukset jatkuvat.

Muita lähteitä:

BBC

0
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu