Eloisat ja ihmisläheiset kylät palvelevat myös kuntataloutta

Lohjan valtuustolle kuulemma aiotaan esittää 7.10., että Ikkalan koulu lakkautetaan vuonna 2023. Tämä tarkoittaisi käytännössä sitä, että ikkalalaiset eivät jatkossakaan saisi rauhaa.

Näyttää siltä, että kuntavaalien lähestyminen vaikuttaa nyt siihen, että myös lähikoulujen lakkautuksia ajavat valtuutetut haluavat nyt”pelastaa nahkansa” ensi vuoden kuntavaalien yli.

Ehkä heidän korvissaan kuulostaa paremmalta lakkauttaa vuonna 2023 kuin vuonna 2021, mutta lakkautusuhka jää.

Parasta mitä ikkalalaisille ja kaikille lakkautusuhan alla oleville lohjalaisille voi tapahtua on se, että koulujen ja kylien annettaisiin olla ja kehittyä rauhassa. Autioitunut maaseutu ei palvele Lohjan taloutta, mutta eloisat ja ihmisläheiset kylät vetoaisivat maalle muuttoa suunnitteleviin ihmisiin ja sitoisivat myös jo Lohjalla asuvia.

Muuten, eilisessä Länsi Uusimaa -lehdessä oli Lotta Paakkunaisen, Birgin Aitakummun ja Laura Skaffarin loistava kannanotto lähikoulujen puolesta. Kirjoitus on luettavissa myös Lotta Paakkunaisen blogista.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu