Elokapinan viesti on tärkeä myös pakolaiskysymyksen kannalta

Tänään on maailman pakolaispäivä. Konfliktit, turvattomuus, taloudelliset-, ihmisoikeus- ja ekologiset kriisit lisäävät pakolaisuutta. Suurimman taakan pakolaisten vastaanottamisesta kantavat kriisimaiden naapurimaat.

Tällä hetkellä Suomi ottaa vastaan 1 050 kiintiöpakolaista vuodessa. Määrä on pieni, sillä esimerkiksi Ruotsin pakolaiskiintiö on 5 000.
YK:n pakolaisjärjestön mukaan viime vuonna 82,4 miljoonaa ihmistä joutui pakenemaan vainoa ja muuttamaan pois omasta kodistaan.

Mistä maista ihmiset joutuvat pakenemaan? Syyria, 6,7 miljoonaa, Venezuela, 4 miljoonaa- Afganistan, 2,6 miljoonaa, Etelä-Sudan, 2,2 miljoonaa ja Myanmar, 1,1 miljoonaa.

Demokratian, ihmisoikeuksien ja  ympäristösuojelun edistäminen vähentää ihmisten pakkoa paeta kotimaastaan. Elokapinan viesti on tärkeä myös pakolaiskysymyksen kannalta.

Suomen ja muiden sivistyneiden vastaanottavien maiden tärkeä ja vastuullinen tehtävä on taata hyvät mahdollisuudet uuden elämän aloittamiseen ja kotutumiseen ilman pelkoa. Ulkomaalaisvastaisuus ei tässä tehtävässä auta lainkaan.

+6
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu