Ennennäkemättömät mielenosoitukset Kuubassa kommunistihallintoa vastaan

Eilen eri kaupungeissa kuubalaiset osoittivat mieltään vaatien vapautta, lääkkeitä, ruokaa ja loppua diktatuurille ja kommunistiselle puolueelle.

En muistä, että vastaavaa olisi tapahtunut 62 diktatuurivuoden aikana. Sosiaalinen media toimii nyt kutsukanavana ja mielenosoittajien tiedotuskanavana, ainakin siihen saakka kunnes hallinto sulki internetin.

Eilen maan presidentti ja kommunistisen puolueen puheenjohtaja puhui kansalle televisioidussa tiedotustilaisuudessa. Miguel Díaz-Canel kertoi, että kaikkien takana on imperialismi ja kauppasaarto, ja hän kutsui omia kannattajiaan taistelemaan väkivalloin mielenosoittajia vastaan. Díaz-Canel puhui myös opposition yrityksestä häiritä Kuuban tasapainoa. Varmasti nurkkaan ahdistettu oppositio haluaa muutoksia, mutta tuskin kaikki mielenosoitukseen osallistuneet kuuluvat poliittiseen oppositioon. Kuuban kaduilla oli paljon naisia, ja heistä monet olivat väsyneitä äitejä. Tasa-arvosta huolimatta kommunistisessa Kuubassa etupäässä naiset ovat vastuussa perheen ruoka-, ja lääkehankinnoista.

Vaikka kauppasaarron ja pandemian jälki on katastrofaalinen, moni kuubalainen miettii, että kommunistinen diktatuuri on ongelmien lahde. Eilen eräs nuori huusi, että ihmiset eivät enää usko hallinnon propagandaan.

Miamissa oli jättimäinen tukimielenosoitus. Kuubalaistaustaiset senaattorit, kuten Mario Díaz-Balart, Marco Rubio ja María Elvira Salazar vaativat Joe Bidenin hallinnolta tukea mielenosoittajille ja vaatimaan, ettei Díaz-Canel vastaisi mielenilmauksiin väkivallalla.

Díaz-Canel vastaa mielenosoituksiin väkivalloin. Youtubesta löytyy videoita mielenosoittajien ja poliisien yhteydenotoista. Mielenosoittajilla on vain kiviä ja vapauden kaipuu. Nyt emme tiedä paljon mitä myöhemmin on tapahtunut. Sensuuri iski.

Helsingin Sanomissa on uutinen Kuuban mielenosoituksista.

Saksalaisen DW:n raportti espanjaksi

+4
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu