Erosin Lohjan valtuuston sosialidemokraattisesta valtuustoryhmästä

”Pidetään kaikki mukana – Rakennetaan Lohjaa yhdessä” oli Lohjan demareiden vaaliohjelman slogan edellisissä kuntavaaleissa. Miten se on näkynyt päätöksenteossa? Ei mitenkään, vaan päin vastoin

Lohjan valtuustossa on päätetty lakkauttaa 4 koulua. Lohjan demareiden valtuustoryhmä on aina ollut lähes yksimielisesti lakkautusten kannalla.

Olin jo ilmoittautunut demareiden ehdokkaaksi, mutta nyt vedän ehdokkuuteni pois. Näen, että en voin enää jatkaa yhteistyötä Lohjan demareiden kanssa. Syynä on se, että Lohjan demareissa ei nähdä Lohjan kyliä ja haja-asutusalueita vetovoimatekijöinä eikä kehittämiskohteina. Lohjan demarit haluavat lakkauttaa palveluja haja-asutusalueilta ja keskitettää niitä voimakkaasti Lohjan ydinkeskustaan, jossa enemmistö Lohjan valtuustoryhmän jäsenistä asuu. Meidän näkökulmamme ja visiomme Lohjan kehittämisestä eroa liian paljon.

Olen myös eri mieltä valtuustoryhmän toimintatavoista, kuten ryhmäkurista ja pienestä ”eliittijoukosta”, joka junttaa eteenpäin omia näkemyksiään ja joihin muiden on pakko yhtyä.

Tahdon olla jatkossa ajamassa lapsiperheiden ja muiden lohjalaisten etuja riippumatta siitä, missä nämä lohjalaiset asuvat. Lohjan demareiden riveissä tämä ei onnistu. Jatkossa haluan tehdä yhteistyötä ihmisten kanssa, jotka tukevat, kannustavat ja auttavat asioiden ajamisessa. Haluan miettiä asioita näiden arvojen pohjalta itsenäisesti ja päättää asioista ilman pelkoa ”tovereiden” kurinpitopalautteista.

Jaksoin katsoa tätä tilannetta 3 vuotta, mutta en voi enää. Yhteisten asioiden ajaminen ja yhteisistä asioista päättäminen on vapaaehtoistyötä ja silloin on merkitystä sillä, kenen kanssa ja millä tavoin työtä tehdään. Ikkalan koulun ja haja-asutualueiden palveluiden asioiden ajamisessa olen ollut ryhmässä yksin.

Halusin olla demari ja puolueosastoni kanssa ei ole ongelmia. Valtakunnanpolitiikassa demarit tekevät hyvää työtä. Lohjan demarit ovat kuin eri puolue, mikä minusta on vakavaa ja huolestuttavaa.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu