Espanjassa mietitään, nostetaanko sateenkaarilippu virastojen salkoihin vai ei

Helsingissä

28.6. Espanjassa vietetään Pride-päivää. Joka vuosi ja jo useiden vuosien aikana pridelippu on liehunut valtion ja itsehallintojen virastoissa. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toinen, ja monissa virastoissa lippua ei nostetakaan salkoon.

Tämä erikoinen ratkaisu johtuu siitä, että korkein tuomioistuin ratkaisi Kanarian itsenäisyysliikkeen lipusta syntyneen riidan toteamalla, että epävirallisten lippujen nostaminen virastojen salkoihin ei ole enää lain mukaista. Varsinkin konservatiivit tulkitsevat nyt, että koska pridelippu ei ole virallinen, sitä ei voi nostaa salkoon. Nyt monissa virastorakennuksissa lippu ripustetaan seinille ja parvekkeille. Selityksenä on se, että se ei ole salkoon nostettu lippu, vaan lakana. Monissa kaupungeissa, kuten Sevillassa ja Cadizissa, lippu on noussut salkoon kaikesta huolimatta.

Kuuntelin keskustelua aiheesta espanjalaisesta radiosta, ja nyt on käynyt ilmi, että monissa kaupungeissa ja kylissä kansalaiset ovat nostaneet entistä enemmän pridelippuja omille parvekkeilleen. Eli jos konservatiivien tarkoitus oli vaientaa seksuaalivaähemmistöjen äänet ja välttää sillä tavoin vähemmistöjen oikeuksien esille tuominen, he erehtyivät pahasti. Elämme toista aikaa, ja moni espanjalainen on tietoinen yhdenvertaisuudesta. Sosiaalinen media on ollut apuna ja moni on aktivoitunut. Esimerkiksi Cordobassa 13 naista kutoi valtavan pridelipun, joka komeilee Aguilar de la Frontera -kylän kadulla. Twitterissä keskustelu käy kuumana.

Suomessa koko kesäkuu on ollut Pridekuukausi ja joissakin virastoissa lippuja näkyy, mutta hyvin vähän. Seksuaalivähemmistöjen oikeuksien ajaminen ei vie muilta ryhmiltä mitään. Yhdenvertaisuus koskee kaikkea kansalaisia, ja jos sateenkaarilippu auttaa tiedostamaan seksuaalivähemmistöjen oikeuksia, minusta sitä pitäisi näkyä nykyistä enemmän Suomessakin.

 

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu