EU:n ja Suomen tulisi jatkaa Nicaraguan demokraattisen kehityksen tukemista

Dora María Téllez on monille suomalaisille vaikuttajille tuttu

Samalla kun minut äänestettiin Lohjan valtuustoon, Nicaraguassa opposition edustajia vangitaan vain siksi, koska he haluavat äänestää ja olla ehdolla!

Cristiana Chamorro, Arturo Cruz, Félix Maradiaga, Juan sebastián Chamorro, Violeta Granera, José Adán Aguerri, Tamara Dávila, Dora María Téllez, Ana Margarita Vigil, Victor Hugo Tinoco, Hugo Torres, Suyén Barahona…He kaikki ovat nyt Nicaraguan vankiloissa epäiltyinä ties mistä rikoksista. Heidän rikos Daniel Ortegan ja hänen vaimonsa Rosario Murillon silmissä on ilmaista halustaan haastaa Ortegan marraskuun presidenttivaaleissa ja asettua julkisuudessa Ortegaa vastaan.

Dora María Téllez on entinen ministeri. -70 luvulla vallankumouskomentajat Dora María Téllez ja Hugo Torres osallituivat iskuun, jolla vapautettiin Daniel Ortega silloisen Anastasio Somoza-diktaattorin vankilasta. Nyt Ortega toimii kuin Somoza. Dora María Téllez on monille suomalaisille vaikuttajille tuttu.

Tänään Amerikan valtioiden järjestön pysyvä neuvosto kokoontuu käsittelemään Nicaraguan kriittistä tilannetta. Toivon mukaan myös EU ja Suomi jatkavat tukemalla Nicaraguan demokraattista kehitystä, vaatimalla poliittisten vankien vapauttamista sekä reilut ja läpinäkyvät vaalit.

Lisää aiheesta:

Espanjaksi: Punto Nórdico

Suomen ulkoministeriö vaatii Nicaraguan hallinnolta poliittisten vankien vapauttamista

Nicaraguan viranomaiset opposition potentiaalisten presidentti­ehdokkaiden kimpussa

Helsingin Sanomissa

 

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu