Euroopan unioni ilmoitti vihdoin sanktioista Nicaraguan Daniel Ortegan hallintoa vastaan

Nicaraguassa on yhä poliittisia vankeja

Euroopan unioni ilmoitti maanantaina vihdoin konkreettisista sanktioista joita tullaan asettamaan Nicaraguan Daniel Ortegan hallintoa vastaan. Kuusi johtavassa asemassa henkilöä on nyt sanktioiden alaisina. Perusteluna on se, että Ortega ei ole noudattanut viime vuoden maaliskuussa opposition ja hallinnon neuvotteluissa sovittuja asioita. Myös demokratian ja ihmisoikeuksien heikko tilanne ovat syy sanktioille. Sorto eri mieltä vastaan on jatkunut.

Sanktioiduista henkilöistä neljä on terroria harjoittavan poliisin johtajia. Francisco Díaz on Ortegan pojan appi, ja juuri vuoden 2018 protestien aikana hänet ylennettiin poliisin ylijohtajaksi. Ramón Avellán toimii Masayan kaupungin poliisin päällikkönä, ja hän oli johtamassa iskuja, joissa kymmenet nuoret mielenosoittajat menettivät henkensä. Luis Alberto Pérez Olivas on pahamaineisen El Chipote -vankilan pomo. Kyseisessä vankilassa mielipidevankeja on kidutettu julmasti. Justo Pastor Urbina on poliisin erikoisjoukkojen johtaja, ja hän on vastuussa Managuassa tapahtuneista sortotoimista mielenosoittajia vastaan. Nestor Moncada Lau on Ortegan läheinen neuvonantaja. Sonia Castro oli terveysministerinä veristen protestien aikana. Silloin mielenosoittajilta kiellettiin hoito sairaaloissa heidän mielipiteidensä takia! Iso Britannia on jo ilmoittanut asettavansa sanktioita edellä mainituille henkilöille.

Sanktiot Ortegan lähipiiriä kohtaan ovat isku diktaattorin ottein hallinneelle Ortegalle, joka viimeaikaisissa julkisissa puheissaan pyytää, ettei sanktioita olisi. Ortega kantaa huolta ainoastaan oman piirinsä bisneksistä.

Ortegan hallinto kieltää pandemian levinneisyyden maassa. Ortegan vaimo ja varapresidentti on jopa järjestänyt yleisötapahtumia ja ihmisiä kehotetaan lähtemään esimerkiksi rannoille. Turvatoimet koronavirusta vastaan ovat täysin yksittäisten ihmisten käsissä. Kansalaisjärjestöt yrittävät täyttää hallinnon jättämän tiedotusaukon.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu