Guaidó Trumpin kanssa ja Maduro Lavrovin kanssa

Eilen El Salvadorissa elettiin erikoisia hetkiä, kun maan presidentti Najib Bukele vaati parlamenttia kokoontumaan sunnuntaina ja uhkasi, että jos kansanedustajat eivät olisi läsnä, kansalla olisi oikeus noustaa barrikadeille.

Najib Bukele vaatiparlamentilta 109 miljoonaa dollaria. Bukele tarvitsee rahoja jatkakseen taistelua katurikollisuutta vastaan. Kansanedustajat eivät ole olleet yksimielisiä rahan tarpeellisuudesta, joten vahvasti aseistetut sotilaat ja poliisit saapuivat valvomaan parlamentin istuntoa. Sotilaat olivat parlamentissa presidentin kutsusta. Puheessaan presidentti Bukele vaati rahaa kovin sanoin ja uhkauksin. 38 -vuotias Bukele on ollut salvadorilaisten toivo, mutta nyt moni ihmettelee, mitä hän touhua.

Katsoin nopeasti Ylestä Helsingin Sanomista ym. löytyisikö uutisia aiheesta, eikä mitään löytynyt, kuten ei löydy myöskään uutisia Venezuelan presidentti Juan Guaidón vierailusta Yhdysvaltoihin.

Viime viikolla Guaidó oli Yhdysvaltojen kongressissa kuuntelemassa Trumpin puhetta, ja koko kongressi nousi taputtamaan Guaidólle, joka esitettiin Venezuelan ainoana presidenttinä. Trumpin sanojen mukaan Venezuelan tulevaisuus on kaikkien yhdysvaltalaisten asia riippumatta poliittisesta kannasta, ja siltä se näytti. Yhdysvaltojen kongressin ele on nähty viestinä Madurolle Guaidón tärkeydestä, ja että Guaidólle ei pidä tehdä mitään pahaa, kun hän palaa Venezuelaan.

Seuraavana päivänä Guaidó keskusteli kahden kesken Trumpin kanssa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, mistä Trump ja Guaidó keskustelivat. Nicolás Maduron asenne Trumpia kohtaan muuttuu jatkuvasti. Juuri ennen kuin Gauidó lähtiEurooppaan, Maduro antoi haastattelun amerikkalaiselle lehdelle,jossa hän kehui Trumpia ja sanoi olevansa valmis neuvotteluun. Nyt äänensävy on muuttunut, ja Maduro innostui uhittelemaan televisiossa ja sanoi olevansa Trumpin kanssa eri mieltä mm. vapaista vaaleista ja uuden Venezuelan tarpeellisuudesta.

Maduro sai pientä lohtua Venäjältä. Venäjän ulkoministeri Sergey Lavrov käviviime viikolla Venezuelassa. Ennen siitä Lavrov kävi Meksikossa ja Kuubassa. Lavrov korosti Venezuelassa Venezuelan ja Venäjän kauppasuhteita.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu