Guatemalassa kongressistalo poltettiin

Eilen Guatemalassa oli suuri määrä mielenosoituksia Alejandro Giammattein politiikkaa vastaan. Syynä mielenosoituksiin on kaikessa hiljaisuudessa hyväksytty ensi vuoden budjetti, jolla mm. kansanedustajien ruoka- ja autoetuja on kasvatettu. Samalla sosiaalisia ohjelmia on leikattu.

Koronan ja hirmumyrskyjen riepottelema kansa on entistä enemmän suurissa taloudellisissa vaikeuksissa ja moni näkee jopa nälkää. Virallisten tietojen mukaan 17 lasta on kuollut tänä vuonna nälkään. Guatemala on ollut jo pitkään kuin painekattila, joka nyt on räjähtänyt.
Samalla kun riehujat tekivät tuhoja ja poliisi kyynelkaasulla ja kumiluodeilla poistivat nuoria kongressitalosta, tuhannet guatemalalaiset osoittivat rauhallisesti mieltä korruptiota vastaan ja vaati presidentin eroa. Varapresidentti Gillermo Castillo on valmis eroamaan ja hän on kehottanut Giammatteita eroamaan. Castillo on sitä mieltä, että ”nyt asiat eivät ole hyvin”.
Ehkä nyt Suomessa tiedotusvälineet kiinnostuvat tästä uutisesta!
Uutislahteet:
amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu