Kansalaisaloite lähikoulujen säilyttämisen ja kehittämisen puolesta!

Nyt syksyllä jälleen kerran kunnissa moni maaseutukoulu on lakkautusuhan alla.

Koulujen lakkauttamista perustellaan kaavamaisilla ennusteilla lasten määrän vähenemisestä. ”Hyvinvointipalveluja ja koulutuspalveluja haja-asutusalueilta leikatessaan kunnat itse toimeenpanevat ennusteita karkottaessaan lapsiperheet muihin kuntiin ja taajamiin. ”

Kansalaisaloitteessa sanotaan myös, että ei ole olemassa selvityksiä, jotka osoittaisivat, että kyläkoulujen lakkauttamisesta koituisi todellisia säästöjä. Kuntien täytyy kuitenkin kaikki kouluttaa oppivelvolliset, joten opetusresurssia kuluu ja lisäksi tulevat kustannukset koulukuljetuksista.

Tulevaisuusnäkymä, jossa lapsia viedään takseilla tai busseilla kilometrien päässä oleviin isoihin kuuluihin on kuitenkin ristiriidassa ympäristöystävällisen ajattelun kanssa. Lapset istuisivat jopa tunteja koulukyydissä, kouluun kävelymatkan sijasta.

Hallitusohjelmassa korostetaan kuinka maaseudun ja kylien elinmahdollisuuksia pitää turvata. Paikallisilla päätöksillä tehdään päinvastaisia päätöksiä, jotka kylien ja maaseudun kehityksen sijasta heikentävät kylien kehitysmahdollisuuksia.

Käyhän allekirjoittamassa kansalaisaloite jäljellä olevien maaseutukoulujen tai lähikoulujen säilyttämisen ja kehittämisen puolesta!

 https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/6725

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu