Kenestä Lohjan kaupunginjohtajaksi?

Lohjan kaupungintalo

Lohjan kaupunginvaltuusto koontuuu tänään keskiviikkona 20.4. muun muassa valitsemaan Lohjalle uuden kaupunginjohtajan. Lehtitietojen mukaan kaikista hakijoista valintaa valmisteleva työryhmä päätti esittämään valtuustolle kolme hakenutta. He ovat ekonomi Jarkko Härmälä Espoosta, oikeustieteen kandidaatti Antti Rinne Mäntsälästä ja valtiotieteiden maisteri Inkka Tikkanen Helsingistä. Paikallislehdessä sanotaan, että mainitut henkilöt pärjäsivät parhaiten haastatteluissa ja testeissä.

Valintaa hoitavavalla konsultilla on ollut valtaa siinä, keitä kutsutaan valintaprosessiin. Esimerkiksi Yle kertoi, että konsultti ehdotti Antti Rinteelle puhelimessa Lohjan kaupunginjohtajan virkaa ja että Lopulta Rinne päätyi jättämään oman hakemuksensa. Tietävästi kaikki kolme loppuehdokasta ovat sellaisia joille  konsultti soitti. Viran hakijoita oli 16, ja virka avautui haettavaksi sen jälkeen kun vuodesta 2015 kaupunginjohtajana toiminut Mika Sivula erosi tehtävästä. Sivula siirtyi Keskon Etelä-Suomen aluejohtajaksi.

Kaikista hakijoista Antti Rinne on se, joka on saanut eniten mediatilaa. Onhan Rinne entinen pääministeri ja kansanedustaja.  Kaikki kolme hakijaa ovat erilaisia. Kaupunginvaltuuston kokouksessa voi tulla esiin myös uusia nimiä. Parasta olisi se, että Lohja saa hyvän kaupunginjohtajan, joka on sitoutunut koko Lohjan kehittämiseen ja joka pystyy vetämään junaa turvallisesti kohti kehitystä, ihmisten tarpeet huomioon ottaen.

+1
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu