Keskustelu, joka ei edes alkanut

Voitaisiin puhua nykyistä enemmän siitä miksi natsit saavat "juhlia" Kristalliyötä Helsingin keskustassa. Facebookissa oli tämä kammottava kuva ja sanottiin, että Helsingissä synagoogan ja Israelin suurlähetystöt oli merkitty. Kuva oli kaappattu Dimitry Gurbanovilta

Valehtelulla Husu vahingoittaa niin omaansa kuin myös muiden somalilaisten imagoa.” Näin totesin somessa faktana siitä, mitä Helsingin kaupunginvaltuuston jäsenen valehtelusta voi seurata. Näin on, vaikka henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että jokainen henkilö kantaa vastuun omista tekemisistään ja että kollektiivista vastuuta ei ole olemassa.

Rasismin vastustaminen tai puolustaminen keinolla millä hyvänsä on väärin. Nyt samat ihmiset, jotka tuomitsevat esimerkiksi Laura Huhtasaarta plagioinnista ja joitakin muita perussuomalaisia valehtelusta, hyväksyvät Abdirahim ”Husu” Husseinin valehtelua ja syyttävät Husun kritisoijia rasismista. Husu on siis joidenkin mielestä arvostelun yläpuolella. Se, että sdp:n valtuustoryhmä erotti Abdirahim ”Husu” Husseinin määräajaksi on oikea päätös.

Eilen oli monille meille, jotka olemme aina puolustaneet Husua, surullinen päivä. Omituisinta oli se, että minuakin syytettiin rasismista. Ymmärtäisin syytökset, jos henkilö ei olisi tietoinen siitä, mitä olen kokenut, ja mitä olen jo vuodesta 2008 kirjoittanut esimerkiksi Uuden Suomen blogiin maahanmuutosta, maahanmuuttajista ja rasismista.

Sanon suoraan, että nuo sanat oli kova isku naamaan. Yritin nauraa, mutta jos en olisi koskaan tuntenut omissa nahoissani rasismia, en tietäisi kuinka vakavasta asiasta puhutaan.

En ymmärrä, mitä rakentavaa tuollaisissa turhissa syytöksissä on. Ehkä parasta on kääntää sivu ja antaa anteeksi surullisesti päättyneelle ”keskustelulle”, joka ei edes alkanut. 

Vakava viesti
Voitaisiin puhua nykyistä enemmän siitä miksi natsit saavat ”juhlia” Kristalliyötä Helsingin keskustassa. Facebookissa oli tämä kammottava kuva ja sanottiin, että Helsingissä synagoogan ja Israelin suurlähetystöt oli merkitty. Kuva oli kaappattu Dimitry Gurbanovilta
amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu