Kirjailija Sergio Ramírez ja 93 muulta nicaragualaiselta on poistettu kansalaisuus

Nicaraguan Daniel Ortegan viimeisin ihmisoikeusrikos on jättää ilman kansalaisuutta ja omaisuutta 94 ulkomailla asuvaa nicaragualaista. Listalla ovat muun muassa kirjailijat Sergio Ramírez Mercado ja Gioconda Belli, toimittajat Carlos Fernando Chamorro, Lucia Pineda Ubado ja Luís Galeano, entiset sandinistit Monica Baltodano ja Sofia Montenegro.

Ortegan hallinnon viranomaiset perustelevat mielivaltaista päätöstä maanpetturuudella. Ilmoituksen mukaan kansalaisuutensa menettäneet ovat nyt oikeutta pakenevia. Omituiseksi ilmoituksen tekee se, että kansalaisuuden menettäneet eivät tienneet, että heitä vastaan oli aloitettu oikeusprosesseja.

YK:n ihmisoikeuskomissio tuomitsee jyrkästi Ortegan rikollisen toiminnan. YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen julistuksen mukaan 1. Jokaisella on oikeus kansalaisuuteen. 2. Keneltäkään ei saa mielivaltaisesti riistää kansalaisuutta eikä evätä oikeutta kansalaisuuden vaihtamiseen. Saman asiakirjan mukaan Jokaisella on oikeus omistaa omaisuutta yksin tai yhdessä toisten kanssa. 2. Keneltäkään älköön mielivaltaisesti riistettäkö hänen omaisuuttaan.

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu