Kuka on seuraava?

Suomen Punaisen Ristin rasismivastaisen kampanjan tarra

Mielenosoitukset ja mellakat jatkuvat Yhdysvalloissa. Katsoin hetki sitten Los Angelesissa asuvan serkkuni lähettämät videot, jossa poliisi saartaa supermarketin, koska osa ihmistä yrittää tunkeutua siihen huonoin aikein. Tämä tapahtui pari tuntia sitten tämän lauseen kirjoittamisesta. Yö on siellä ollut taas levoton.

Olen nähnyt päivällä myös aitoja rauhallisia mielenosoituksia, joissa vastustetaan juuri sitä minkä pitäisi, eli juurtunutta rakenteellista väkivaltaa ja rasismia. Minneapolisin poliisien tekemisistä on kuultu aiemminkin ja myös aiemmin on osoitettu mieltä poliisien liiallista väkivaltaa vastaan. Kehitystä ei näköjään ole tapahtunut ja aina uudestaan kuolee joku.

Ennen George Floyd kuolemaa vuoden 2016 marraskuusa Minneapolisin poliisin ampumana kuoli Jamar Clark.

”Viranomaisten mukaan Jamar Clark vastusti pidätystä, mutta joidenkin silminnäkijöiden mukaan hän oli jo käsiraudoissa, kun hänet ammuttiin. Hänen kuolemansa jälkeen on järjestetty useita mielenosoituksia.”

Vuonna 2016 Minneapolisissa Philando Castilen kuoli poliisin ampumana. Poliisi vapautettiin syytteistä!

Heinäkuussa 2017 Justine Diamond kuoli Minneapolisin poliisin ampumana sen jälkeen, kun hän oli kaksi kertaa soittanut hätänumeroon siitä, että lähistöllä oli mahdollisesti tapahtumassa seksuaalirikosta. Diamond oli yöpuvussa odottamassa poliisin apua.

Nyt huomio keskittyy mellakointiin ja katuväkivaltaan. Tietävästi, kuten ennenkin, nyt myös valkoisten ylivallan kannattajat ovat häirinneet protesteja. Ehkä vastauksena kysymykseen, miksi protesteja häiritään on se, että Trump syyttää äärivasemmistoa mellakoista. Ääriryhmät tarvitsevat toisiaan. Jos ei mellakointia tai tuhoa olisi, presidentti joutuisi vastaamaan oikeaan ongelmaan, ja se vastaus olisi epämieluisa omille kannattajille.

Ne rauhalliset mielenosoitukset, jossa vastustetaan viranomaisten liiallista väkivaltaa ja myös rasismia jäävät vähemmälle huomiolle. Niitä on kuitenkin ollut ja paljon ja myös poliisit ovat osallistuneet niihin.

 

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu