Kun demokratia ei kelpaa

Olihan pakko hierästää silmiään Washingtonin Kongressitalon kuvien edessä. Moni asia tuntui uskomattomalta, esimerkiksi se, että mielenosoittajat saavat tunkeutua kongressiedustajien työpaikalle viranomaisten estämättä ja maan presidentin kutsumina. Olihan Trump kutsunut ja yllyttänyt kannattajansa osoittamaan mieltä ja ”käyttäytymään villisti”.

Uutislähetyksissä sanottiin myös, että mielenosoittajilta oli takavarikoitu aseita ja molotov -coctaileja. Sen lisäksi kaksi muuta isoa pommia oli löytynyt. Nyt tapahtumia tutkitaan. Mitä oikeasti siellä suunniteltiin? -Jotkut puhuvat vallankaappausyrityksestä. Trumpin halusta jatkaa valtaansa hinnalla millä hyvänsä. Eilen neljä ihmistä kuoli ”punalippalakkien kapinassa”. Mielenosoittajilla oli punaisia lippalakkeja, jossa luki ”America great again”. Jotkut politiikot valitettavasti Suomessakin selittävät ymmärtäväisesti parhaansa päin demokratianvastaisten väkivaltaisia ilmauksia. On myös niitä, jotka tuomitsevat jyrkästi Yhdysvalloissa tapahtunutta, mutta ovat hiljaa kun vallakaappausyrity tapahtuu ”vasemmistohenkisten” joukkojen toimesta. Demokratia on siis heidän mielestä puolustamisen arvoinen vain silloin kun se palvelee omia intressiään.

Trump on toistanut omille kannattajille, että tiedotusvälineet ovat kansan vihollisia. Ja punalippalakkikansa näytti eilen vihaansa toimittajille. NBC:n toimittaja Shomari Stone julkaisi Titterissä videon, jossa Trumpin kannattajat potkivat ja rikkovat toimittajilta otettuja kameroita ja muita työvälineitä. Toimittajat pakenivat paikalta. Median toiminnan ja mielipidevapauksien kaventaminen, estäminen ja lakkauttaminen on autoriarismin merkki ja epädemokratista.

Helsingin Sanomissa on mielenkiintoinen kuvakooste Washingtonin tapahtumista. Kuvat toivat mieleen Arabimaiden mielenosoitukset. Silloin moni ihmetteli, ettei naisia näkynyt. Tuossa Washingtonin punalippalakien ”kapinassa” näkyy etupäässä miehiä, hyvinvoivia miehiä.

Uutislähestysten edessä mietin, että nuo ihmiset käyttäytyvät juuri kuten Venezuelan Maduron tai Nicaraguan Ortegan kannattajat. Lippalakeissa olisi pitänyt lukea”Trump great again”. Tunkeutuminen Kapitoliin taisi olla karhunpalvelus niin Trumpille kuin republikaaneille.
Senaatti vahvisti Bidenin voiton.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu