Lohjalla rakennetaan muureja, vaikka pitäisi rakentaa siltoja

Ilmeisesti Vihdissä asenne on toinen

Demarivetoinen Suomen hallitus on johdonmukaisesti kasvattanut pakolaiskiintiötä ja siten osoittanut halunsa kantaa vastuuta kaikkein hädänalaisimpien ihmisten auttamisesta. Vuonna 2020 pakolaiskiintiö nousi sadalla 850 pakolaiseen, jaensi vuonna pakolaiskiintiö on 1050.

Lohjalla kaupunginjohtaja viittasi hallituksen linjauksiin haavoittuvassa asemassa olevien auttamisesta ja esitti, että Lohja vastaanottaisi 30 pakolaista. Lohjan kaupunginhallitus kuitenkin päätti äänestyksen jälkeen esittää kaupunginvaltuustolle, ettei Lohja vastaanota ainoatakaan kiintiöpakolaista.

Kokousasiakirjoissa ei ole mitään perusteluja kokoomuksen esittämälle muutospäätökselle. Paikalliselehdissä on pyöritelty taloudellisia syitä. Muutosesityksen takana oleva Kaj Sundqvist on julkisuudessa selittänyt, että varmasti ottajia löytyy muista kunnista. Kokoomus on näköjään työntänyt syrjään kaikki humanitaariset ajatuksensa.

Päätös pakolaisten vastaanottamisesta on päätös mahdollisuuksien antamisesta ja tulevaisuudesta. Ihmisten tulevaisuuteen panostaminen maksaa aina. Kiintiöpakolaiset ovat valmiita oppimaan, työllistymään ja parantamaan omaa ja perheensä elämää. Ihminen tarvitsee vain mahdollisuuksia.. Pakolaisten työllistyminen riippuu myös siitä, että kuinka hyvin ja tehokkaasti pakolainen pääsee yhteiskuntaan osalliseksi. Kielen oppiminen avaa joitakin ovia työelämään, mutta tarvitaan myös vastaanottavaa yhteisöä, jotta ovet avautuisivat kokonaan. Ennakkoluuloille tai epäilylle ei pidä antaa sijaa.

Pakolaisten vastaanottamispäätös on arka aihe kuntavaalien lähestyessä. Lohjalla kokoomus ja perussuomalaiset ratsastavat maahanmuuttovastaisuudellaan muiden hampaattomien puolueiden hiljaisella hyväksynnällä.

Sama kova linja kuin pakolaispolitiikassa näkyy myös Lohjan muussa kuntapolitiikassa. Katsotaan vain euroa eikä ihmisiä, lapsiperheitä, kyläläisiä. Lohja on kova, kylmä ja pysähtynyt kaupunki, joka käpertyy omien muuriensa suojaan. Silloista viis. Tältä valitettavasti ainakin ulospäin näyttää.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu