Lohjan kaupungin tulisi tehdä sopimus kyläyhdistysten kanssa lakkautettujen uimarantojen hoidosta

Kotojärven upeat maisemat Ikkalassa.

Viime valtuustokaudella Lohjan kaupunginvaltuusto lakkautti useita uimarantoja ”säästötoimeenpitenä”.

Lakkautetuiksi tulivat Hormajärven, Karstun, Ikkalan, Vohloisen, Lohjansaaren ja Iso-Myllylammen uimarannat. Lakkautuspäätös tarkoitti sitä, että järvikaupunki Lohja lakkasi hoittamasta kyseisiä uimarantoja. Uimarannat ovat pysyneet silti lohjalaisten käytössä.

Lohjan kaupunkisuunnittelulautakunta päätti myydä suositun Myllylammen uimarannan Vihdin kaupungille pilkkahinnalla eli 20 000 eurolla. Kaupunkilaisten omaisuutta myydään kysymättä mitään alueen asukkailta.

Uutinen Iso-Myllylammen rannan myymisestä herättää huolta muiden ”lakkautettujen” uimarantojen kohtalosta. Lakkautetut uimarannat eivät ole mitään autioita rantatontteja. Ne ovat edelleen lohjalaisten kovassa käytössä heti kun vedet avautuvat ja ovat uimakelpoisia. Paikalliset kyläyhdistykset pitävät huolta rantojen siisteydestä. Näin ainakin Ikkalan uimarannalla, joka on kuin ikkalalaisten olohuone.

Lohjan kaupungin virkamiehet lupasivat tehdä sopimuksen kyläyhdistysten kanssa lakkautettujen uimarantojen hoidosta. Ainakaan Ikkalan kyläyhdistykseen ei kaupunki ole ollut missään yhteydessä asian tiimoilta.

0
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu