Lohjan kaupunginvaltuuston marraskuun kokouksesta

Lohjan kaupungintalo
Lohjan kaupunginvaltuusto kokoontui eilen muun muassa myöntämään Mika Sivulalle eron kaupunginjohtajan virasta. Sivula siirtyy yksityisen yrityksen palvelukseen ensi vuoden tammikuusta lähtien. Puheenvuoroissa Vasemmiston Matti Pajuoja puhui Meidän Lohjan varavaltuutettu Jan Talqvistin kirjoituksesta Länsi Uusimaa -lehdessä. 
 
Meidän Lohjan valtuustoryhmässä jokaisella jäsenellä on vapaat kädet ilmaista mielipiteensä asioista. Matti Pajuojan asiaton ja vihjaileva puhe kohdistui myös koko ML:n valtuustoryhmään. Valtuuston puheenjohtaja ei puuttunut siihen puheeseen mitenkään. Kun joku poistuu työpaikalta, on tapana kiittää työpanoksesta ja minäkin kiitän Mika Sivulaa työpanoksestaan Lohjan hyväksi.

Kokouksen asialistan toisessa pykälässä käsiteltiin kaupunginjohtajan viran väliaikaisjärjestelyjä. Valtuusto päätti valita Pasi Perämäen kaupunginjohtajan viran väliaikaiseksi hoitajaksi 1.1.2022 alkaen ja siihen asti kunnes tuleva kaupunginjohtaja aloittaa työnsä.

Valtuusto keskusteli eniten hyvinvointikertomuksen vuosiraportista 2020. Meidän Lohjan valtuustoryhmän valtuutettu Katriina Nousiainen nosti pari tärkeää asiaa esiin omassa puheenvuorossaan. Kuten sen, että vuosi sitten, kun valtuusto käsitteli vuoden 2019 raporttia, päätösesitystä muutettiin yksimielisesti siten, että viranhaltijoiden tulisi pyrkiä selvittämään ongelmien juurisyyt, jotta niihin voitaisiin tehokkaasti vastata oikeanlaisilla toimilla. Katriina on oikeassa siinä, että vuosiraportista ei käy millään lailla esiin se, että valtuuston päätöstä olisi noudatettu. ”Ainut maininta ylimääräisestä tiedonkeruusta on Laurean kanssa tehty kysely työntekijöille vanhemmuuden tuen saatavuudesta. Tästä selvityksestä ei kuitenkaan mainita tuloksia.

Vuosiraportin johdannossa todetaan moneen otteeseen asiakaslähtöisyyden olevan Lohjan arvo sekä toiminnan järjestämisen keskeinen periaate. Asiakkaiden, eli lasten, nuorten ja perheiden subjektiiviset kokemukset omasta hyvinvoinnistaan ja tuen tarpeestaan on äärimmäisen tärkeä indikaattori ja täydentää määrällisiä indikaattoreita olennaiselta osin.” (Katriina Nousiaisen puheenvuoro löytyy tämän linkin alta.)

Meidän Lohjan valtuutettu Jukka Uhlgren puhui raa’asta ja surullisesta todellisuudesta, jossa moni lohjalainen nuori elää. Jukka on oikeassa sinä, että valtuutetut eivät kohtaa niitä surullisia tilanteita. Keskustalainen valtuutettu Lotta Paakkunainen puhui myös resurssista. Lotta ja Jukka ovat oikeassa siinä, että kun lasten ja nuorten pahoinvointiin halutaan puuttua ja esitetään keinoja, päättäjät sanovat ei. Rahaa ei löydy siihen. Kommentoin hyvinvointiraporttia lyhyesti, koska helmikuussa 2019 teimme muutaman valtuutetun kanssa aloitteen lastensuojelun tilanteen parantamiseksi. Aloite on yhä käsittelyssä.

Hyvinvointiraportiin liittyy myös meidän valtuustoryhmän eilen jättämään valtuustoaloiteeseen  Lohjan vetovoimaisuuden vahvistamiseksi kylien ja kyläkoulujen avulla, jossa me allekirjoittaneet kaupunginvaltuutetut esitämme, että:

·       Lohjan kaupungin strategiaprosessissa todetaan kyläkoulujen merkitys kylien elinvoimaisuudelle ja Lohjan kaupungin vetovoimaisuudelle;

·       Ikkalan koulua ei lakkauteta ja kaikkien nykyisten pienten lähikoulujen jatkuvuus turvataan uusien lapsiperheiden houkuttelemiseksi alueelle;

·       Kyläkouluja ympäröivien alueiden myönteistä kehittymistä tuetaan esimerkiksi osana Järvikaupunki-kehittämishanketta tai Tunnin juna-hanketta;

·       Lohjan kouluverkkoa kehitetään kokonaisvaltaisesti, lähikouluperiaate huomioiden sekä asettaen lasten, perheiden ja muiden asukkaiden hyvinvoinnin etusijalle.
 
Aloite menee virkamieskäsittelyn kautta lasten, nuorten ja perheiden lautakuntaan, kaupunginhallitukseen ja sitten valtuustoon.

Edellisessä valtuuston kokouksessa jätettiin aloite Pullin koulun tulevaisuudesta.
+1
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu