Lohjan reuna-alueet ovat kärsineet päätöksenteosta jo pitkään

Länsi-Uudenmaan vaalikoneessa väitetään, että Lohjan reuna-alueet kärsivät tällä hetkellä päätöksenteossa Lohjan keskusta-alueisiin verrattuna. Olen täysin samaa mieltä. Kärsimys ei ole vain tämän hetkinen ongelma. Lohjan reuna-alueilla palveluista on leikattu jo useiden vuosien aikana. Vaalien alla moni ehdokas lupaa säilyttää reuna-alueiden palveluita, mutta tehdyt lupaukset uhrataan valtuustossa ja lautakunnissa puoluekurin alttarille.

Koulupalvelujen keskittämistä suuriin yksiköihin ei ole kyseenalaistettu tarpeeksi. Ne, jotka uskaltavat kyseenalaistaa tämän mantran muuttuvat epämieluisiksi päättäjiksi. On hyvä, että Lohjan keskustaa kehitetään, mutta ei ole hyväksyttävää, että Sammatti, Karjalohja, Nummi, Pusula, Ikkala ja muut Lohjan kylät on jätetty omaan onnensa nojaan. Esimerkiksi myynnissä olevia tontteja eri kylissä ei markkinoida tarpeeksi tai ei ollenkaan.

Lohja on suuri ja tärkeä mökkikunta, koska luonto on upea. Rauhaa kaipaavalle Lohjan maaseutumaiset kylät ja lukuisat järvet ovat kuin paratiisi. Ikkalaan ja Pusulaan muutetaan myös rauhaa hakemaan. Karua on kuitenkin muuttajan myöhemmin huomata, että kauniissa maaseutumaisessa kylässä jäljellä olevia palveluita uhkaa lakkauttamisen. Lohjan kylistä myös muutetaan pois. Lohjan imagon parantamiseen laitetut eurot valuvat hukkaan kylien näivettämisvimman takia.

Ana María Gutiérrez Sorainen,
Poliittisesti sitoutumaton kuntavaaliehdokas

+1
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu