Lohjan uusi kaupunginjohtaja on Jarkko Härmälä

Lohjan kaupunginvaltuustossa, 20.4.2022

Lohjan kaupunginvaltuusto valitsi Jarkko Harmälän kaupunginjohtajaksi tiukan äänestyksen jälkeen. Ekonomi Härmälä Espoosta sai äänestyksen toisella kierroksella 26 ääntä ja Uudenmaan liiton hallintojohtaja, valtiotieteiden maisteri Inka Tikkanen sai 24 ääntä. Yksi äänesti tyhjää.

Ensimmäisellä kierroksella Härmälä sai 21 ääntä, Inka Tikkanen 18 ääntä ja Antti Rinne vain 12 ääntä. Valtuustossa demareilla on 11 valtuutettua.

Eri valtuustoryhmien puheenvuorosta sai päätellä, että loppuäänestys olisi tiukka. Kokoomus kannatti Härmälää ja demarit kannattivat Rinnettä. Vihreän, keskustan ja RKP:n valtuustoryhmät kannattivat Inka Tikkasta. Perussuomalaiset eivät kertoneet kantaansa. Meidän Lohjan valtuustoryhmässä jokainen päätti itse miten äänestää.

Puheenvuorossani korostin että hyvän demokratian kannalta olisi suositeltavaa, että kaikki valtuutetut saisivat vapaasti tehdä valintansa ilman ryhmäpaineita. Koska äänestys tapahtui suljetuin lipuin, ei voi tietää miten loppujen lopuksi jokainen valtuutettu äänesti.

Kaikki valtuustoryhmien puheenjohtajat olivat mukana äänten laskennassa. Osallistuin siis äänten laskentaan. Osa valtuustoryhmien puheenjohtajista laski ääniä ja osa valvoi laskentaa.
Uuden kaupunginjohtajan valinta on hyvä hetki pysähtyä ja katsoa suoraan eteenpäin. Toivotaan, että tästä alkaa uusi hyvä aikakausi Lohjalla.

Onnittelen Härmälää valinnasta!

Kuka Jarkko Härmälä on?

0
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu