Pari sanaa Brasilian presidenttivaaleista

Lulasta ei tullut Brasilian presidenttiä ensimmäisellä kierroksella. Ero Jair Bolsonaron ja Luis Inácio Lula da Silvan välillä ei ole niin suuri kuin mielipidekyselyissä ennustettiin. Vasemmistolainen Lula sai vähän yli 48 % äänistä ja oikeistolainen Bolsonaro yli 43 %. Toinen kierros on 30.10.

76-vuotias Lula oli presidenttinä vuodesta 2003 vuoteen 2010 ja 67-vuotias Bolsonaro astui valtaan vuonna 2019. Lula oli vuoden verran vankilassa tuomittuna korruptiosta. Myös Bolsonaron ympärillä on korruptioepäilyksiä. Bolsonaron kaudella 680 000 brasilialaista kuoli koronaan.

+4
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu