Maksaako Suomi espanjalaisten nelipäiväisen työviikon?

Somessa väitetään, että Suomi maksaa espanjalaisten nelipäiväisen työviikon ”hölmöilyn”.  Espanjan nelipäiväinen työviikko on ehdotus kokeiluksi. Pedro Sánchezin hallitus ei ole vielä vakuuttunut ehdotuksesta.

Nelipäiväisen työviikon kokeilu kestäisi vuoden ja koskisi pieniä ja keskisuuria yrityksiä, ja 3000-8000 työntekijää. Kokeilu on vasta suunnitteluvaiheessa ja on ehdotettu, että siihen tarvittava raha eli 50 miljoonaa euroa ei tulisi EU:n elpymispaketista vaan budjetista. Työryhmä on kokoontunut vain kerran keskustelemaan asiasta, joka ei ole vielä päätösvaiheessa.

Miksi kokeilu on ehdotettu? -Muun muassa Espanjan nuorten suuren työttömyyden takia ja työmäärän uudella järjestelyllä halutaan työllistää nykyistä enemmän ihmisiä, ym.

Neljä päivää sitten Ylen uutisessa kirjoitettiin, että Espanjassa alkaa syksyllä kolmivuotinen kokeilu, jossa on mukana 200 yritystä jopa 6 000 työntekijää. ”Yritykset voivat tahtoessaan siirtyä nelipäiväiseen työviikkoon. Työntekijöiden palkat pysyvät ennallaan, sillä rahat hankkeeseen tulevat EU:n elpymisrahastosta.” Ylen uutislahde on tammikuusta!

Tämä kirjoitus perustuu El Confidencial -lehden kirjoitukseen, joka on toukokuusta.

+4
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu