Mieluummin yhteisessä EU:ssa kuin totalitarismin alamaisina.

Tänään vietetään Eurooppa-päivää, koska vuonna 1950 julkaistiin Robert Schumanin julistus. Julistuksessa sanottiin, että hiilen ja teräksen tuotannon yhteinen valvonta ”muuttaa tulevaisuuden suuntaa näillä alueilla, jotka ovat kauan keskittyneet takomaan aseita sotiin, joiden uhreiksi ne ovat ennen muita päätyneet itse.”
Schaumanin julistuksen tunnetuin sitaatti taitaa olla seuraava: ”Maailmanrauha voidaan turvata vain luovin ponnisteluin, joilla pystytään vastaamaan rauhaan kohdistuviin uhkiin.”
EU on pystynyt takaamaan unionin asukkaille rauhan. EU laajentui, mutta ehkei tarpeeksi estämään uutta sotaa ja hirmutekoja. Putinin päätös vallata Ukraina ja sen seuraukset eivät ole EU:n vika. Silti tänä päivänä moni kysyy, miksi EU ei tee enemmän estäkseen ukrainalaisten kärsimää eliminointia. Se mitä tehdään ukrainalaisille, voidaan tehdä myös muille.
Venäjän hallinnon propagandan mukaan esimerkiksi Baltian maat, Saksa ja Italia ovat natsien hallitsemia. On vain ajan kysymys, milloin Sauli Niinistö ja Sanna Marin esitetään natseina, ellei se ole jo tehty. Painostus tulee lisääntymän sitä mukaa kun päätös liittymisestä Natoon lähenee.
Putinin Venäjällä on ristiretki natseja vastaan natsimaisilla menetelmillä. Samalla kun Punaisella torilla julistetaan voittoa natsismia vastaan, torilla marssivat natsit itse. Euroopan Unioni ei pysty estämään sitäkään. Toisin kuin Venäjän propaganda antaa ymmärtää, EU on ihmisoikeuksien, demokratian ja rauhan unioni, jossa ei voida esimerkiksi asettaa venäläisille öljylle tuontikieltoa, jos vain yksi maa vastustaa sitä. Demokratiaa halveksiva Unkarin johto vastustaa venäläisen öljyn tuontikieltoa. EU:n rahoilla kustannetaan Putinin sotaa. Kaikesta huolimatta mieluummin yhteisessä EU:ssa kuin totalitaristisen Venäjän alamaisina.
Eurooppa-päivänä moni toivoo ennen kaikkea, että sotiminen Ukrainassa ja muuallakin loppuisi. Hyvää Eurooppa-päivää!
EU:n jäsenmaa Suomen piti säilyttää oma talous- ja ulkopolitiikka, ei säilyttänyt.
EU:n jäsenmaa Suomen piti säilyttää oma raha, ei säilyttänyt.
EU:n jäsenmaa Suomen piti pysyä unionin yhteisvelan ulkopuolella, ei pysynyt.
EU:n jäsenmaa Suomen piti turvata oma itsenäinen päätöksenteko unionin yksimielisyyspykälän avulla, ei turvannut.
Pian EU:n päätöksenteon yksimielisyysvaatimus on historiaa, sillä unionin peruskirjan muutos on tekeillä. EU-maiden enemmistö päättää jatkossa Suomen asioista, jopa sodasta.
Ilmoita asiaton viesti
Pian EU:n päätöksenteon yksimielisyysvaatimus on historiaa, sillä unionin peruskirjan muutos on tekeillä.
————————————
Hyvä niin. Saadaan tehtyä päätökset sen jälkeen nopeasti ja demokraattisesti.
Ilmoita asiaton viesti
Päätöksenteko nopeutuu kyllä , mutta Pykälän vaarana on se että sellaiset pienet EU jäsenet kuin Suomi voi menettää vaikutusmahdollisuutensa tärkeisiin asiohin.
Ilmoita asiaton viesti
Hyvin harvoin Suomi on ollut enemmistön kanssa eri mieltä ja silloin kun on ollut, olen itse ollut enemmistön kanssa samaa mieltä. Joten tämä ei minua haittaa.
Ilmoita asiaton viesti
Katsoin vähän tätä katsausta: https://www.youtube.com/watch?v=SOgKwAJdeUc (Why did our brains shrink?)
Yhteenveto on mielestäni vaikeahko, enkä uskalla tässä vaiheessa ottaa kovin vahvasti kantaa. Mahdollisia vaikuttavia tekijöitä kannattaa silti vähän funtsia.
Alfailu on ihmisen kesyttämistaipumuksessa ollut merkittävästi ottaen out, ja sama koskee joitain muitakin lajeja, esim apinatyyppisillä versoilla.
Alfailu on silti selkeästi käytössä, ja jonkin verran sitä ihmisen tapauksessa voi ajatella liittyvän diktatuuriin.
Yhtenäisyys voi mennä juuri päinvastoin, ihmisen tapauksessa. Joukot ja joukkovoima merkkaisi, ts demokratia olisi se juttu.
Millä tavoin demokratia mahdollistaa alfaa,… tässä tosiaan olisi se ero, ihmisen ja muiden eläinten välillä.
Joukko, ja sen voiman käyttäjä, voi tosiaan olla jotain epäaggressiivisen oloista. Mitä ovat haitat tässä,… asiaa ei olla mietitty.
Väestömäärä suurena ja käytännössä helposti hankaluutta tuovana, voi olla tätä, tosin yhdistäminen vaikuttaa vähän pinnalliselta.
Kuka käyttää joukkoja ihmisen tapauksessa, ja mitä tämä toiminta on… kannattaa olla varovainen.
Vaikka sudesta päästään, niin parempi mielestäni yleisten perusmekanismien puolesta, jäädä avoimeksi.
Muuten domestikaatio ja epäaggressiivisuus ovat kivoja juttuja. Jos muuten aggressiviseksi viritetyssä selviytymisympäristössä tulevat in-moodiin,… tämä osaltaan on vähän kyssäri-arvoista, havaintona.
Paljon voi tilanteeseen liittyä hyvääkin.
Ilmoita asiaton viesti
Päätöksenteko nopeutuu kyllä , mutta Pykälän vaarana on se että sellaiset pienet EU jäsenet kuin Suomi voi menettää vaikutusmahdollisuutensa tärkeisiin asiohin.
Ilmoita asiaton viesti
Se tässä painaakin. Virtaviivaistaminen helpottuu, ratkaisevasti.
Demokratian sanottu olevan hyvä, tosin on vain hidas. Luulen, että tästä saa kyllä nopeankin. Ajastaan sitä opitaan.
Ilmoita asiaton viesti
Määräenemmistö mutta 1 EU jäsen 1 ääni periaate on Suomelle parempi.
Ilmoita asiaton viesti