Mieluummin yhteisessä EU:ssa kuin totalitarismin alamaisina.

Yhteisestä tahdosta EU:ssa

Tänään vietetään Eurooppa-päivää, koska vuonna 1950 julkaistiin Robert Schumanin julistus. Julistuksessa sanottiin, että hiilen ja teräksen tuotannon yhteinen valvonta ”muuttaa tulevaisuuden suuntaa näillä alueilla, jotka ovat kauan keskittyneet takomaan aseita sotiin, joiden uhreiksi ne ovat ennen muita päätyneet itse.”

Schaumanin julistuksen tunnetuin sitaatti taitaa olla seuraava: ”Maailmanrauha voidaan turvata vain luovin ponnisteluin, joilla pystytään vastaamaan rauhaan kohdistuviin uhkiin.”
EU on pystynyt takaamaan unionin asukkaille rauhan. EU laajentui, mutta ehkei tarpeeksi estämään uutta sotaa ja hirmutekoja. Putinin päätös vallata Ukraina ja sen seuraukset eivät ole EU:n vika. Silti tänä päivänä moni kysyy, miksi EU ei tee enemmän estäkseen ukrainalaisten kärsimää eliminointia. Se mitä tehdään ukrainalaisille, voidaan tehdä myös muille.

Venäjän hallinnon propagandan mukaan esimerkiksi Baltian maat, Saksa ja Italia ovat natsien hallitsemia. On vain ajan kysymys, milloin Sauli Niinistö ja Sanna Marin esitetään natseina, ellei se ole jo tehty. Painostus tulee lisääntymän sitä mukaa kun päätös liittymisestä Natoon lähenee.

Putinin Venäjällä on ristiretki natseja vastaan natsimaisilla menetelmillä. Samalla kun Punaisella torilla julistetaan voittoa natsismia vastaan, torilla marssivat natsit itse. Euroopan Unioni ei pysty estämään sitäkään. Toisin kuin Venäjän propaganda antaa ymmärtää, EU on ihmisoikeuksien, demokratian ja rauhan unioni, jossa ei voida esimerkiksi asettaa venäläisille öljylle tuontikieltoa, jos vain yksi maa vastustaa sitä. Demokratiaa halveksiva Unkarin johto vastustaa venäläisen öljyn tuontikieltoa. EU:n rahoilla kustannetaan Putinin sotaa. Kaikesta huolimatta mieluummin yhteisessä EU:ssa kuin totalitaristisen Venäjän alamaisina.

Eurooppa-päivänä moni toivoo ennen kaikkea, että sotiminen Ukrainassa ja muuallakin loppuisi. Hyvää Eurooppa-päivää!

+3
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu