Mietteitä Nicaraguan itsenäisyyspäivän alla

Pari päivää sitten Keski-Amerikan maissa eli Guatemalassa, El Salvadorissa, Hondurasissa, Nicaraguassa, ja Costa Ricassa vietettiin itsenäisyyspäivää. Nämä maat itsenäistyivät Espanjasta 1999 vuotta sitten. Nyt en kuitenkaan kirjoita itsenäisyysprosessista, joka sujui rauhallisesti vaan muusta. Nimittäin Nicaraguassa Daniel Ortega puhui itsenäisyyspaivän juhlissa ja sanoi, että hän on antanut määräyksiä elinkautisrangaistusten tutkimiseen tai käyttöön otamiseen. Ortega selitti, että raiskaukset ja viharikokset vaativat elinkautista rangaistusta. Melkein samassa lauseessa Ortega sanoi, että oppositio kuvittelee olevansa koskematon, koska ovat saaneet armahduksen, mutta uutta armahdusta ei ole luvassa vaan odottava pettureita elinkautinen!

Viikko sitten Nicaraguassa mies tappoi kaksi pientä tyttöä ja yksi tytöistä oli raiskattu. Ortegan hallintoa on syytetty toistuvasti naisiin kohdistuvasta väkivallasta. Ei pidä unohtaa myös, että Ortegan tytärpuoli Zoilamérica syytti Ortegaa insestista. Helsingin Sanomista löytyy kirjoitus vuodesta 1998. Nyt Ortega on mukamas suojelemassa nicaragualaisia tyttöjä. Tietenkin naisjärjestöissä ei uskota Ortegan aikeisiin. Esimerkiksi lain nojalla Nicaraguassa seksuaalisen väkivallan uhrit ovat velvoitettuina sopimaan tekijän kanssa. Ortegan hallinto on vapauttanut yli 500 seksuaalirikokseen syyllistyneitä miestä vankilasta. Osittain näistä syistä ihmettelin, Suomen UN:n Facebookin sivulla olevaa kuva, jossa Nicaragua on viidentenä tasa-arvomaana! Nicaraguassa kaikki tietoa ei ollut saatavilla ja silti se on laitettu komeilemaan melkein Suomen rinnalla!

Tiedotusvälineiden tukala asema

Muuten, Nicaraguassa poliittinen ja yhteiskunnallinen tilanne on yhä kammottava. Oppositio on tulilinjoilla, mutta myös toimittajien ja itsenäisten tiedotusvälineiden asema on erittäin heikko. Hallinnossa muotia on nyt lähettää tiedotusvälineille miljoonien arvoisia karhukirjeitä. Tuorein tapaus on Canal 12:n omistajan saama 21 miljoona dollarin karhukirje. Mutta myös Matagalpassa toimiva televisiokanava on ollut uhkauksien uhan alla. Ei pidä unohtaa, että Condidencial -lehti ja 100% Noticias -televisiokanava ovat takavarikoituja. Härskinta on sekin, että takavarikoidun televisiokanavan omistaja sai hänkin karhukirjeen. Ortega on rahan tarpeessa.

Karhukirjeiden tarkoitus on takavarikoida yksityisyrittäjien omaisuutta. Toinen tarkoitus on myös vaieta eri mieltä olevia jotta maassa valitsisi ainoastaan uusi totuus Kuuban tyylin. Nicaragussa valmistaudutaan ensi vuoden presidentinvaaleihin. Samalla lailla kuin Venezuelassa, vaaleihin ei ole menemistä niin kauan kun vaalijärjestelmä on vallassaolevien täydellisessä hallinnassa.

Nicaragua ei ole nyt itsenäinen vaan riippuvainen Ortegan perheen, Kuuban ja Venezuelan tahdosta.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu