Miksi hyvin toimiva yhteiskunta pitää romuttaa?

Tänään Petteri Orpon hallitus ilmoitti uusista leikkauksista. Pääministeri sanoi olevansa aivan varma siitä, että suomalaiset pohjimmiltaan ymmärtävät, miksi nämä päätökset on tehty.

Varmasti osa kokoomuksen, perussuomalaisten, RKP:n ja kristillisdemokraatien äänestäjistä ymmärtävät ja hyväksyvät sen, että hyvinvointivaltiosta on kohta vain muisto jäljellä, palveluja ajetaan alas ja monien suomalaisten elämää hankaloitetaan samoihin ihmisryhmiin kohdistuvilla leikkauksilla. Monien muiden on vaikeampi ymmärtää, miksi hyvin toimiva yhteiskunta pitää salamavauhtia romuttaa.

Perusteluna leikkauksille ja veronkorotuksille esitetään taloudenhoito ja velkaantumisen jarruttaminen. ”Koska edelliset hallitukset jättivät suuren velkataakan”. Tämä hallitus on kuitenkin ottanut hurjasti lisää velkaa. Tilastojen mukaan maaliskuuhun 2024 mennessä Orpon hallitus on ottanut 10 miljardia lisää velkaa eli yli miljardi euroa per kuukausi. Kun Orpon hallitus aloitti, valtion velkaa oli yhteensä 151 mrd euroa, ja viime kuussa velkaa oli jo 161 mrd euroa. Niin että se siitä ”velaksi elämisen lopettamisesta”.

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu