Muiden kuntien pitäisi oppia Närpiöstä

Lohjan valtuustossa päätettiin eilen muun muassa pakolaisten vastanottamisesta. Puheissa kuultiin myös ajankohtaisesta keskusteluaiheesta eli Närpiön menestyksestä.

Valtuuston kokouksen asiakirjoissa valtuustolle esitettiin pohjaesityksenä kaupunginhallituksessa demari Jarmo Ahon tekemä esitys 10 pakolaisen vastaanottamisesta joka toinen vuosi. Virkamiesten alkuperäinen esitys oli, että Lohja ottaa 30 pakolaista joka vuosi.

Valtuuston kokouksessa keskustan Hilkka Hyrkkö esitti asiallisen puheenvuoron päätteeksi, että Lohja vastaanottaa 20 pakolaista vuosittain vuodesta 2021 alkaen, sisältäen ilman huoltajaa tulevat kansainvälisen suojelun piiriin kuuluvat perheryhmäkotiin sijoitettavat lapset. Perusteluna muun muassa se, että Lohjalla toimiva ryhmäkoti on toiminut hyvin ja sen toimintaa kannattaisi jatkaa ja laajentaa.

Perussuomalainen valtuutettu esitti, ettei Lohja ottaisi lainkaan pakolaisia. Samalla tämä valtuutettu toivotti hyvää joulua! Pieni vauva Jeesuksen nimeltään joutui vanhempiensa kanssa pakenemaan ja pyyttämään turvapaikkaa. Kokoomuslainen valtuutettu kannatti perussuomalaisen esitystä. Äänestyksessä vain perussuomalaiset, kaksi kokoomuslaista ja yksi demarivaltuutettu äänestivät pakolaisten vastaanottoa vastaan ”hyvässä” jouluhengessä!

Sitten valtuusto äänesti Hilkka Hyrkön ja hallituksen esityksiä. Kaupunginhallituksen esitys voitti, eli jatkossa Lohja vastaanottaa vain 10 pakolaista joka toinen vuosi. Vertailun vuoksi, Karkkila ottaa 25 pakolaista joka toinen vuosi ja Karkkilassa on vain 8 714 asukasta. Järvenpää, jonka väestömäärä on melkein sama kuin Lohjan eli noin 43 000 asukasta ottaa 15 pakolaista joka vuosi.

Lohjan valtuuston päätös ja puheet heijastavat tulevien vaalien läheisyyttä. Köyhiä muistetaan vain silloin, kun heitä pitää käyttää muita heikossa asemassa olevia vastaan. Vastakkainasettelulla kalastetaan ääniä.

Lohjan valtuuston päätös osoittaa myös sen, ettei ymmärretä sitä potentiaalia, mita pakolaisissa on. Ongelmia ei kukaan kiistä, mutta myös moni pakolainen haluaa menestyä ja mennä eteenpäin. Jos ihminen menestyy, myös yhteiskunta menestyy. Närpiö on ottanut pakolaisia jo 80 -luvulta lähtien ja menestyy hyvin.

Hyvää joulun odotusta kaikille!

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu