Muutama sana Nicaraguasta

Kuvakaappaus Facebookin virrasta

Ciudadanos por la Libertad (CxL) on eräs Nicaraguan oppositiopuolueista joka haluaa kilpailla Ortegan kanssa tulevissa presidenttivaaleissa, vaikka ei ole minkäänlaisia takeita läpinäkyvistä tai reiluista presidenttivaaleista.

CxL:n näkyvä hahmo on Kitty Monterrey, jonka oikea nimi on Carmela Rogers. Monterrey on medioissa korostanut olevansa juuri sellainen kuin pilapiirtaja Manuel Gillén tässä pilapiirroksessa kuvaa. Pilapiirros ilmestyi pari päivää sitten La Prensa -lehdessä ja eilen CxL lähetti kannanoton lehdelle, jossa vaaditaan toimeenpiteitä Molinalle. Puolue näin todistaa olevansa samanlainen kuin Ortegan sandinistit, ja eri mieltä olevat pitää hiljentää.

Nicaraguan oppositio on yhä jakautunut kahteen leiriin. Ortegan sorto eri mieltä olevia kohtaan jatkuu, ja vankiloissa on yhä yli 100 poliittista vankia.
Korona-aalto on jyllännyt kovaa sen jälkeen kun hallinto pääsiäisenä kutsui nicaragualaiset viettämään sen yhdessä. Nicaraguan hallinto ei myönnä pandemian vakavuutta, vaan muuttaa tilastoja. Nicaraguassa ihmiset eivät kuole koronaan vaan epätyypilliseen keuhkotulehdukseen. Sama salailu toistuu Kuubassa ja Venezuelassa. Propagandakoneiston mukaan kaikki on normaalia ja hallinnolla on kaikki hallinnassa.

Nicaragua on poliisivaltio jossa on vakava poliittinen apartheid. Siksi on tärkeää, että Ortegaa painostettaisiin kansainvälisestikin järjestämään reiluja, läpinäkyviä ja valvottuja presidenttivaaleja. Siihen tähtävät Iso Britannian viime viikolla lähettämät sanktiot Ortegan läheiselle virkamiehelle, sekä Yhdysvaltojen senaatissa läpikäytävä Renacer -lakiehdotus, joka koventaisi sanktioita Ortegan läheisille. Toisin kun Kuubassa, jossa kauppasaarto on laajaa, Nicaraguassa sanktiot kohdistuvat Ortegan sukulaisten ja lähipiirin henkilöihin ja bisneksiin.

Vaikka Yhdysvallat ovat yhä Nicaraguan tärkein kauppakumppani, Ortega jatkaa imperialismin vastaista diskurssia ja takertuu yhä itsepäiseen vanhahtavaan ajatteluun välttämättömästä vahvasta johtajasta jolla on missio. Millainen misio? Ilmeisesti se on viedä Nicaragua Kuuban ja Venezuelan kaltaiseen ”hyvinvointiin”!

Uudelle Suomelle sellainen toive, että asiansanoihin voitaisin lisätä Keski-Amerikka. Keski-Amerikka ei ole Etelä-Amerikassa eikä Pohjois-Amerikassa.

Koska nicaragualaisia kiinnostaa mitä kirjoitetaan Suomessa ja koska Google ei käännä oikein, niin tämä kirjoitus ilmestyy nyt myös espanjaksi.

Usa palabras sobre Nicaragua

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu