Nicaragua ilman Ortegaa

Viime viikko on ollut ratkaiseva marraskuun presidenttivaalien ja eritysesti Nicaraguan tulevaisuuden kannalta.

Kaikki mielipidekyselyt sanovat, että Nicaraguan suosituin henkilö presidentiksi on Cristiana Chamorro. Cristiana Chamorro on Nicaraguan entisen presidentin Violeta Barrios de Chamorron ja sananvapauden marttyyri Pedro Joaquín Chamoron tytär. Violeta Barrios de Chamorro kukisti Daniel Ortegan vuoden 1989 presidenttivaaleissa. Cristiana Chamorro on toimittaja Carlos Fernando Chamorron sisko.

Cristiana Chamorro on ilmaissut halunsa haastaa Ortegan marraskuun vaaleissa, mutta sillä ehdolla, että oppositio yhdistyy. Ortega on puolestaan tehnyt kaiken jotta oppositio ei yhdistyisi. Viime viikolla Ortegalle lojaali uusi keskusvaalilautakunta poisti kaksi opposition puoluetta puoluerekisteristä. Yksi poistetuista puolueeista on Partido de Restauración Democrática (PRD), joka toimii eri oppositiojärjestöjen ja edustajien kokoontuvana voimana. Nähtävästi tämä puolue oli neuvotellut Cristiana Chamorron kanssa mahdollisesta ehdokkuudesta. EU, Amerikan valtioiden järjestö ja YK:n ihmisikeuskomissaari moittivat Ortegan hallinnon toimintaa.

Pari päivää sitten poliisit menivät Carlos Fernando Chamorron Confidencial -lehden tiloihin ja veivät kaiken, jopa käsidesit. Pitää muistaa, että vuonna 2018 sama lehti ja sama toimittaja menettivät omaisuutensa. Ortega päätti taas varastaa Carlos Fernando Chamorron ja hänen työtiiminsä työvälineitä. ”Ideoita ei voida varastaa” on Chamorron vastaus Ortegan jatkuvalle rikolliselle toiminnalle. Jos haluat tukea laadukasta ja vapaa lehdistöä, tässä tämä linkki.

Samana päivänä, kun Carlos Fernando oli Ortegan sortotoimien uhrina, Cristiana kutsuttiin saapumaan heti kuulusteltavaksi. Häntä syytetään rahanpesusta, joka oli tapahtunut vuosia sitten. Tietävästi Cristiana Chamorron johtamalla Violeta de Chamorrosin säätiöllä ei ole ollut koskaan taloudellisia epäselvyyksiä. Ei ihme siis, että nyt moni toimittaja on sitä mieltä, että tapahtunut osoittaa Ortegan pelon. Ortega pelkää, että Cristianaa voittaa hänet vaaleissa, ja Ortega joutuu oppositioon.

Nicaragua on Ortegan panttivankina, koska sen jälkeen kun Ortega on syyllistynyt selkeisiin ihmisoikeusrikoksiin, hän ei vain voi luopua vallasta, koska hän, vaimonsa ja moni muu läheinen joutuisivat vankilaan.

Cristiana Chamorro kuuluu Nicaraguan perinteiseen eliittiin, mutta ilman muuta hän palauttaisi Nicaraguan aidolle demokraattiselle polulle. Se toive elää monissa nicaragualaisissa, jotka nyt tukevät häntä ja muita, jotka haluavat Nicaraguan ilman Ortegaa.

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu