Nicaragualaiset jäivät kotiin

Nicaraguan ystävät osoittivat mieltä eilen Helsingissä. Kuva on yhden mielenosoittajan albumista

Eilen Nicaraguassa pidettiin Daniel Ortegan presidenttivaalisirkus. Nicaragualaiset jäivät kotiin. Urnas abiertas -kansalaisjärjestön mukaan 4,3 miljoonasta äänioikeutetuista 79%-84% ei käynyt äänestämässä. Hetki sitten kuitenkin keskusvaalilautakunta ilmoitti, että kun 50-60 % äänistä on laskettu Daniel Ortega saa 77% äänistä. Oi mikä yllätys! Emävale on nyt se, että Ortegan käsissä oleva keskusvaalilautakunta väittää, että äänestysaktiivisuus on 65,34!

Valkoisen talon verkkosivuilta löytyy presidentti Joe Biden kannanotto Ortegan vaalifarssiin. Biden kutsuu Ortegan vaaleja pantomiimiksi. Biden vahvistaa, että hänen hallintonsa tukee nicaragualaisten demokraattista itsemäärämisoikeutta ja muistuttaa, että Amerikan maat ovat velvoitettuja toimimaan Amerikan valtioiden järjestön periaatteiden mukaisesti ja seisoa nicaragualaisten demokraattisten oikeuksien takana.

Costa Rican hallitus on ensimmäinen, joka ei tunnusta Ortegan jatkohallintoa. Costa Rican ulkoministeriön tiedotteessa sanotaan, että koska Nicaraguassa ei ole olosuhteita ja takeita läpinäkyville, uskottaville, itsenäisille, riippumattomille, vapaille, oikeudenmukaisille ja osallistuville vaaleille, Costa Rica ei tunnusta Nicaraguan eilisiä vaaleja. Costa Rican hallitus vaatii myös poliitisten vankien välitöntä vapauttamista.

Costa Rica vastaanottaa suurimman osan nicaragualaisista turvapaikanhakijoista. ACNURin mukaan viime vuosina yli 108 000 nicaragualaista on lähtenyt Nicaraguasta turvapaikkaa hakemaan.

ACNUR
Presidentti Bidenin kannanotto
Costa Rican ulkoministeriön tiedote

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu