Nicaragualaiset toimittajat hallinnon ajojahdin kohteina

Kuvakaappaus Cristiana Chamorron Twitter-tililtä

Oikeusprosessi Nicaraguan suosituimpaa oppositioedustajaa vastaan etenee Ortegan palkkaaman luotetun syyttäjän johdolla. Kuten kerroin viime viikolla, Cristiana Chamorro kutsuttiin saapumaan heti kuulusteltavaksi. Häntä syytetään rahanpesusta, joka oli tapahtunut vuosia sitten.

Lista toimittajista, joita on kutsuttu ja kutsutaan kuulusteluun on pitkä. He kaikki ovat saaneet rahoitusta Violeta Barrios de Chamorro -säätiöltä. Mukana ovat Nicaraguan kuuluisat radiotoimittajat, kuten 90-vuotias Fabio Gadea Mantilla ja Anibal Toruño.

Cristiana Chamorro kertoi pari päivää sitten CNN:n toimittajalle Fernando del Rinconille, että rahanpesusyytöksellä ei ole pohjaa. Violeta Barrios de Chamorro -säätiön saama rahoitus on tullut eri tahoilta ulkomailta, myös Pohjoismailta. Viime vuosina tärkein rahoittaja on ollut Yhdysvaltojen hallinto. Oletettavasti siis myös Yhdysvaltain suurlähettiläs joutuu kuulusteltavaksi rahanpesusta. Tuskin Ortega siihen ryhtyy.

Syytökset Cristiana Chamorroa vastaan ovat yksinkertaisesti huonosti suunniteltu ja valmisteltu poliittinen ajojahti. Tarkoituksena on mustamaalata Ortegan tärkein ja vartenotettavin vaihtoehto presidentiksi. Chamorron mukaan toimittajien kuulustelut on teatteria, propagandakeino Ortegan omille kannattajille. Tuomio on jo valmis. Kuten kuulustelussa olleet toimittajat sanovat, Nicaraguan oikeus ei toteudu ja siksi moni pelkää kun viranomaiset kutsuvat heidät kuulusteluun. Ana Julia Guido on Nicaraguan yleinen syyttäjä, joka on tullut kuuluisaksi tekaistuista syytösten perusteluista opposition edustajia vastaan.

Viime viikolla kerroin myös, että poliisit menivät Cristiana Chamorron pikkuveljen Carlos Fernando Chamorron Confidencial -lehden tiloihin ja veivät kaiken, jopa käsidesit. Eilisissä espanjalaisissä sanomalehdissaä sanottiin, että Carlos Fernando Chamorro on tämän vuoden arvostetun espanjalaisen Ortega y Gasset -journalismipalkinnon saaja.

+1
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu