Nicaraguan hallinto rikkoo Nelson Mandela -säännöt

Äiti Teresan perustama järjestö on lakkautettu Nicaraguassa ja järjestön 18 nunnaa on karkotettu poliisivoimin Costa Ricaan. Katolisen kirkon nunnien järjestö tarjosi suojaa ja apua muun muassa katulapsille ja yksinäisille vanhuksille. Hyväntekeväisyysjärjestön lakkautus ja nunnien karkotus on taas yksi toimenpide katolista kirkkoa vastaan.

Viime aikoina yksi kirkon pappi on viety vankilaan arveluttavilla syytöksillä. Daniel Ortegan hallintoa kovin sanoin arvostavia pappeja ja piispoja on hiljennetty joko maasta karkottamalla tai uhkaamalla.

Teille, jotka olette lukeneet aiempia postauksiani Nicaraguasta, nämä uutiset eivät tule yllätyksenä. Erikoista on kuitenkin se, että Vatikaani, ja muu katolinen maailma pysyy hiljaa. Martin Luther Kingin sanoin pahinta ei ole pahojen ihmisten pahuus, vaan hyvien ihmisten hiljaisuus. Ortega tietää, että kukaan ei mahda hänelle mitään ja hän voi tehdä mitä lystää. Nyt hän takavarikoi jopa solidaarisuuden ja toisten auttamista. Nicaraguassa vain hallinnon edustajat saavat auttaa, ja koska he eivät auta, niin apua tarvitsevat ovat erittäin ahtaalla.

Ortegan hallinto on kahden vuoden aikana sulkenut yli 700 kansalaisjärjestöä erilaisilla tekosyillä. Tämä saattaa johtua siitä, että Ortega kostaa nicaragualaisille, jotka eivät ole suostuneet antamaan tukeaan hänen autoritaariselle politiikalle. On tuoreessa muistissa, kuinka kansa vaatii Ortegan eroa vuoden 2018 mielenosoituksissa ja kuinka viime marraskuun presidenttivaaleissa kansa jäi kotiin eikä osallistunut vaalifarssiin.

Ortegan viha katolista kirkkoa kohtaan johtuu siitä, että kirkko ei ole suostunut antamaan hyväksyntää Ortegan hallinnon sortotoimille. Ortega tietää, että katolisella kirkolla on valtaa. Ovathan nicaragualaiset hyvin uskovaisia ja lojaaleja omalle kirkolle. Yksinvaltialle, joka keskittää vallan omiin käsiinsä, katolisen kirkon itsenäinen toiminta on myrkky.

Ortegalle myrkkyä on myös se, että valveutuneet vasemmistolaiset kritisoivat hänen toimitatapoja. Pari päivää sitten eri maiden vasemmistolaisista kansanedustajista koostuva karavaani lähti Costa Rican pääkaupungista kohti Nicaraguan rajaa. Kansanedustajien ja muiden vasemmistoaktivistien tarkoitus oli sanojensa mukaan todistaa omin silmin, miten Ortega kohtelee kansansa, sekä vaatia poliittisten vankien vapauttamista. Nicaraguan rajalla vastassa oli vahvasti aseistautunut armeija ja vasemmistolaisten matka päättyi siihen.

Poliittisten vankien tilanne huolestuttaa kovasti. Jo vuoden verran varsinkin naisvangit ovat olleet eristysselissä ilman valoa, kunnon nukkumapaikkaa tai ruokaa! Kaikkien poliittisten vankien tilanne on surkea. Osa heistä on laihtunut kymmeniä kiloja. Omaisten vierailuja ei hyväksytä, kuten pitäisi, eikä vangeille saa viedä juomia, ruokia eikä lääkeitä. Poliittiset vangit eivät ole tavanneet omia lapsiaan. Nicaraguan hallinto rikkoo räikeästi Yhdistyneiden kansakuntien vankienhoidon vähimmäissääntöjä (Nelson Mandela -säännöt).

Ortegan Nicaragua on kuin kopio Venäjän, Kuuban, Venezuelan ja Pohjois-Korean hallintopolitiikasta. Ei ihme, että itsevaltiaat diktaattorit tukevat toisiaan. Koska muu maailma on tehoton taloudellisista syistä, diktaattorit saavat jatkossakin tehdä mitä heitä huvittaa. Surullista.

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu