Nicaraguan vankiloissa olevien poliittisten vankien huolestuttava tilanne

Oheisessa kuvaparissa on 66-vuotias Dora María Téllez. Téllez on Helsingin yliopiston ja Sorbonne Nouvelle -yliopiston kunniatohtori.
Téllez taisteli Somozan diktatuuria vastaan ja jopa auttoi 70 -luvulla Daniel Ortegaa pääsemän pois vankiloista. 80 -luvulla hän toimii ministerinä ja kansanedustajana. Téllez on ollut jyrkästi Ortegan toimintaa vastaan ja hän erosi sandinistisesta puolueesta jo vuonna 1995. Koska hän on eri mieltä, Ortega ja hänen vaimo Rosario Murillo laittoivat hänet vankilaan.
Dora María Téllez on ollut yli 400 päivää eristyssellissä, ilman kunnon ruokaa, lääkkeitä, valoa ja miesten vankilassa. Miksi miestin vankilassa? Se on kidutusmuoto. Koska huhu kertoo, että Téllez on lesbo, Ortega tekee sen selväksi miesvangeille. Ikään kuin lesbous olisi rikos.
Katsoin ajankohtaisia ohjelmia Nicaraguan vallankumouksesta ja Dora Marian nimi on pyyhitty Ortegan ja vaimonsa sanelemasta propagandasta. Dora Maríalla on ystäviä Suomessa. Ehkä joku heistä haluaa allekirjoitta tässä linkin jutussa olevan vetomuksen. Pyydän jakamaan Dora María Téllezin kuvia, koska hän ja muut poliittiset vangit eivät ansaitse olla vankiloissa. Ortegan vankiloissa on 190 poliittista vankia ihmisoikeusvastaisissa oloissa.
Kuvakooste on Sé Humano -ihmisoikeusjärjestön projektin tuottama. Kuvan tarkoitus on tuoda esiin Nicaraguan vankiloissa olevien poliittisten vankien huolestuttavan tilanteen.
Lisää tietoa Dora Maríasta:
Kiitos kun jaksat kirjottaa näitä. Toisinaan sanotaan, että esim. Afrikka ei kiinnosta ketään. No aivan yhtä vähän ketään kiinnostaa Etelä-Amerikka jossa siis myös ovat nämä ihmisoikeudet ja sen sellaiset huonon vitsin tasolla. Näistä Suomen media ei uutisoi koskaan.
Ilmoita asiaton viesti
Havaintosi pitää paikansa. Yleensä uutisoidaan luonnonkatastrofeista, mutta ei muusta. Esimerkiksi Panamassa ja Argentiinassa on ollut milenenosoituksia joka päivä kahden viikon aikana. Syynä on hintojen nousu, erityisesti bensan (yli 40%), lääkkeiden hintojen nousu, työttömyys ja tyytymättömyys poliitikoihin.
Sama inflaatio on syynä myös argentiinalaisten mielenosoituksiin. Tuossa linkin keskustelussa sanotaan, että Argentiinan talous on ollut jo kauan menossa heikompaan suuntaan, mutta Panaman talous on ollut yksi alueen harvoista myönteisistä. Toisin kuin Argentiinassa, pienessä Panamassa ei ole ollut laajoja levottomuuksia, mutta se ei tarkoita sitä, ettei olisi ollut aiheita levottomuuksiin.
Espanjan kielen taitoisille, tässä linkissä on France 24 -televisiokanavan hyvä keskustelu aiheesta. Yksi puhujista on British Columbia -yliopiston professori Grace Jaramillo.
https://www.youtube.com/watch?v=5iJiMDp2JXE
Ilmoita asiaton viesti
France 24 tekee poikkeuksen Afrikan uutisten osalta, Mutta Etelä-Amerikan sekin ….no ei sentään, mutta Ana-Maria kirjoittaa tosi kipukohdista. Tuntuu, että france 24 enemmän vain mielenosoituksista . ehkö.
Tarkoittaisko ”Se Humano” samaa kuin ”Katso Ihmistä?”
Ilmoita asiaton viesti
”Sé humano” on joko ole inhimillinen tai koita olla inhimillinen. Nykyisin suurilla medioilla, kuten BBC, CNN, France-24, ym. julkaisevat enemmän muista maanosista ja eri kielilläa. Yle yritää kovasti, mutta sillä ei ole tarpeeksi kirjeenvaihtajia ja muita resursseja.
Ilmoita asiaton viesti