Nicaraguan vankiloissa olevien poliittisten vankien huolestuttava tilanne

Kuvakooste on Sé Humano -ihmisoikeusjärjestön projektin tuottama

Oheisessa kuvaparissa on 66-vuotias Dora María Téllez. Téllez on Helsingin yliopiston ja Sorbonne Nouvelle -yliopiston kunniatohtori.

Téllez taisteli Somozan diktatuuria vastaan ja jopa auttoi 70 -luvulla Daniel Ortegaa pääsemän pois vankiloista. 80 -luvulla hän toimii ministerinä ja kansanedustajana. Téllez on ollut jyrkästi Ortegan toimintaa vastaan ja hän erosi sandinistisesta puolueesta jo vuonna 1995. Koska hän on eri mieltä, Ortega ja hänen vaimo Rosario Murillo laittoivat hänet vankilaan.

Dora María Téllez on ollut yli 400 päivää eristyssellissä, ilman kunnon ruokaa, lääkkeitä, valoa ja miesten vankilassa. Miksi miestin vankilassa? Se on kidutusmuoto. Koska huhu kertoo, että Téllez on lesbo, Ortega tekee sen selväksi miesvangeille. Ikään kuin lesbous olisi rikos.

Katsoin ajankohtaisia ohjelmia Nicaraguan vallankumouksesta ja Dora Marian nimi on pyyhitty Ortegan ja vaimonsa sanelemasta propagandasta. Dora Maríalla on ystäviä Suomessa. Ehkä joku heistä haluaa allekirjoitta tässä linkin jutussa olevan vetomuksen. Pyydän jakamaan Dora María Téllezin kuvia, koska hän ja muut poliittiset vangit eivät ansaitse olla vankiloissa. Ortegan vankiloissa on 190 poliittista vankia ihmisoikeusvastaisissa oloissa.

Kuvakooste on Sé Humano -ihmisoikeusjärjestön projektin tuottama. Kuvan tarkoitus on tuoda esiin Nicaraguan vankiloissa olevien poliittisten vankien huolestuttavan tilanteen.

Lisää tietoa Dora Maríasta:

Tässä samassa Puheenvuorossa

The Guardian

Maailmankuvalehti

+4
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2020 sain 141 ääntä. Kiitos!
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu