Nicaraguan viranomaiset opposition potentiaalisten presidentti­ehdokkaiden kimpussa

He neljä ovat ilmoittaneet halauvansa haastaa Ortegaa ja nyt ovat vankilassa!

Tämän päivän Helsingin Sanomissa on uutinen Nicaraguasta. Uutisointi ei pysy Daniel Ortegan sortotoimien perässä. Eilen myös Juan Sebastián Chamorro päätyi vankilaan. Oikea HS:n otsikko on siis, että viranomaiset ottivat tiistaina kiinni jo neljännen opposition potentiaalisen presidentti­ehdokkaan kahden viikon sisällä.

Nykyisin Nicaraguassa kuka tahansa, joka vastustaa Ortegaa, on hallinnon mukaan petturi. Hallinnon mukaan myös me, jotka kirjoitamme kriittisesti hallinnon toimista ulkomailta, puutumme Nicaraguan sisäisiin asioihin, olemme isänmaan pettureita ja meitäkin odottaa vankila.

Vuoden alussa tuli voimaan 5 eri lakia, joilla todellisen opposition asemaa on heikennetty ja sananvapautta kavennettu. Helmikuussa kirjoitin kyseisistä sortolaista. Nicaraguan hallinnolle maan perustuslaki ja kansainväliset sopimukset ja normit ovat arvottomia.

Luin juuri uutisista, että myös maan elinkeinoelämän järjestön entinen johtaja José Adán Aguerri ja opposition voimakas ääni Violeta Granera ovat päättyneet vankilaan.

Nicaraguan presidenttivaalit ovat 7. marraskuuta. Ortega valmistelee vaalivoitonsa.

Muita uutisia Nicaraguasta:

Nicaragualaiset toimittajat hallinnon ajojanhdin kohteina

Nicaragua ilman Ortegaa

+4
amgs
Sitoutumaton Lohja
Ehdolla kuntavaaleissa

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen
Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen
Lohjan vammaisneuvoston jäsen
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu