Nicaraguassa äänestetään tänään Ortegan jatkokaudesta

Suomessa asuvat nicaragualaiset osoittavat nyt mieltä Helsingin keskustassa

Tämän päivän Helsingin Sanomissa on hyvä ja laaja raportti Nicaraguan valevaaleista. HS:n raportista huomasin, että Heikki Aittokoski pitää myönteisenä seikkana Nicaraguan vaalivuodessa sitä, että kaduilla ei ole koettu laajamittaista väkivaltaa. Sillä on selityksensä. Mielenosoituksia maassa ei ole, koska poliiisi olisi heti mielenosoittajien kimpussa. Eri mieltä olevia uhkaillaan ja ahdistellaan hiljaisiksi. Maaseudulla on tapahtunut yhtä ja toista. Sensuuri on tiukka.

Väkivaltaa on kuitenkin ollut. Esimerkiksi viime viikolla kahdessa kaupungissa pidätettiin eri mieltä olevia väkivaltaisesti. Näin videoista kuinka nuoria heitettiin kuin porsaita lava-autoihin. Ilmeisesti hallitus pelkäsi levottomuksia. Viime viikolla poliisi saapui erään kansalaisjärjestön tiloihin ja kyseinen järjestö suljettiin.

Äänestys (ei voida puhua vaaleista) alkaa iltapäivällä Suomen aikaan. Riippumattomia kansainvälisiä vaalitarkkailijoita ei päästetty maahan. Sen sijaan Ortega on kutsunut noin 200 omia ystäviään eli ”vaaliseuralaisia” eri maapallon kolkista. Nämä henkilöt kannattavat Ortegaa. Eilen julkisuudessa oli valokuva Meksikosta saapuneista vaaliseuraalaisista, jotka tervehtivät sandinistien käsimerkillä. Ortegan ehdokasnumero on ollut aina 2 ja ”V” on sen merkki.

Kriittisiä kansainvälisiä tiedotusvälineitä ja toimittajia ei päästetty maahan. Washington Postin ja Espanjan RTVE:n toimittajat raportoivat Costa Ricasta käsin. Tämä aamun Espanjan Canal 24 -uutiskanavalla on ollut raportti Nicaraguasta ja Costa Ricassa maanpaossa olevan Murillon tyttären haastattelu. Zoilamérica Ortega Murillo syytti Daniel Ortegaa insestistä. Hänen äitinsä varapresidentti Rosario Murillo puolestaan hylkäsi tyttärensä, minkä takia Zoilamérica pakeni maasta.

Muuten, aaportoidaan, että jokaisen valtion työntekijän on otettava kuva mustatusta sormestaan todistuksena siitä, että on käynyt äänestämässä.

+2
amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä.
Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri
Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen
Toimittajat ilman rajoja -järjestön jäsen
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu