Nicaraguassakin lakiesitys ulkomaalaisista agenteista

Nicaraguan totalitaristinen hallitsija Daniel Ortega esittää oman puolueen kansanedustajien välityksellä juuri Nicaraguan parlamentille kahta uutta lakiehdotusta; lakia elinkautisista vankeusrangaistuksista ja lakia ulkomaalaisista agenteista.

Molempien lakien tarkoitus on tukahduttaa opposition ja eri mieltä olevien ääniä. 

Laki elinkautisesta vankeusrangaistuksesta on perusteltu naisiin ja tyttöihin kohdistuvalla kasvavalla väkivallalla ja ”viharikoksilla”. Samalla Nicaraguan hallinnon mukaan eri mieltä oleminen, mielenosoitus Ortegan hallinnon politiikkaa vastaan ja siitä kertominen on viharikos. Lain tarkoitus on pelotella kansalaisia olemaan hiljaa.

Laki ulkomaalaisista agenteista on kuin kopio Venäjällä voimassa olevasta laista. Lain nojalla kansalaisjärjestöjen ja kansalaisten, jotka saavat rahoitusta ulkomailta, tulisi jatkossa rekisteröityä ulkomaisen agentin rekisteriin ja raportoida jatkuvasti tuloistaan ja menoistaan viranomaisille. Jos he eivät toimi näin, heidän omaisuutensa voidaan takavarikoida. Sen lisäksi laissa mainituissa ammateissa toimivat eivät voi asettua ehdolle vaaleissa. Laki kohdistuu erityisesti tiedotuksen parissa toimiviin kansalaisiin, kuten konsultteihin, toimittajiin, bloggajiin, kansalaisjärjestöjen työntekijöihin, jne. Käytännössä tällä hetkellä oppositiojärjestöissä ja puolueissa toimivat eivät jatkossa voi asettua ehdolle, jos he saavat rahoitusta ulkomailta.

Nicaraguassa hallinnon edustajat tulkitsevat ja soveltavat lakeja kuten heille parhaiten sopii. Koska kirjoitan Nicaraguan asioista sävyllä, joka ei miellytä Ortegan kannattajia ja Ortegan hallintoa, ja koska henkilökohtaisesti minua ei voida rangaista, rangaistus voi kohdistua Nicaraguassa asuviin sukulaisiin ja rakkaisiin ihmisiin. Moni ulkomailla asuva nicaragualainen on samassa tilanteessa.

Nicaraguan tilanne on pelottava esimerkki totalitarismin kovasta otteesta, vallanhimosta ja Venäjän vaikutuksista totalitarististen maiden toimintaan. Totalitarismi pääsee valtaan kuin varas, ja hankalinta on päästä siitä eroon. Se vaatii verta, tuskaa, taistoa ja uskoa.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu