Oliko 2022 hyvä vuosi?

Kahden vaikean koronavuoden jälkeen tämän vuoden piti olla vapauden, riemun ja läheisyyden vuosi. Sanoimme hyvästi rajoituksille, mutta valitettavasti emme koronalle. Koronavirus on jatkanut matkaansa keuhkosta toiseen.

Hyvin valoisasti alkanut helmikuu kääntyi synkkyyteen, epäuskoon ja epävarmuuteen. Putinin aloitti nopean ja lyhyen sotilasoperaation, joka vain jatkuu ja jatkuu. Sotahulluutta seurasi ruoan ja polttoaineiden hintojen järjetön nousu. Köyhyys, epävarmuus ja pelko lisääntyvät. Suomi päätti vahvistaa turvallisuuttaan hakemalla Nato-jäsenyyttä.

Hankalan ulkoskenaarion lisäksi Suomessa äänestettiin sote-alueille uusia aluevaltuustoja. Lohjalaisten näkökulmasta merkittävää on , että alettiin puhua Lohjan sairaalaan alasajosta. Onneksi esitys ei menestynyt. Mikä uudistus on sellainen, joka heikentää hyviä palveluja?

Kesän ja syksyn myötä Lohjan kaupunki vaihtoi kaupunginjohtajansa. Kokousten asialistoilla on ollut tärkeitä asioita, kuten Ikkalan koulun jatkomahdollisuus, Mäntynummen yhtenäiskoulu ja hallintosääntöuudistus. Valtuustoryhmämme on hyvin toimiva, ja ahkerat valtuutetut ovat pitäneet puheita ja jättäneet aloitteita. Meidän Lohjan edustajat eri lautakunnissa, työryhmissä ja hallituksessa ovat pitäneet lippua korkealla.

Someaktiivisuuteni on vähentynyt tarpeesta käyttää aikaani työhöni. Uuden työnantajan myötä minulla on ollut nyt paljon enemmän töitä kuin aikaisempina vuosina. Priorisoin kiitollisena hyvän työn runsautta.

Syksy saapui ja elämä pyöri monta kierrosta. Jonakin päivänä kerron, miten koin vaikeita asioita ja hetkiä. En ole koskaan epäillyt sitä, että kyllä asiat kääntyvät parempaan. Liikkeellä on ollut silkkaa ilkeilyä ja huhuja. Näinä synkkinä päivinä sain arvokasta opetusta ystävyydestä. Lokakuun alussa Facebookin seinälläni oli yli 1000 ”ystävää”. Nyt heitä on alle 100. Yhtenä päivänä suljin seinäni ja deletoin kavereita ajatuksella, että kyllä hyvät ystävät löytävät takaisin ja näinkin on tapahtunut. Iloisinta on huomata, että en ollut koskaan yksin. Kiitos!

Vuosi 2022 ei ole ollut parempi tai huonompi vuosi kuin edelliset, vaan vain erilainen. Toivotaan, että vuosi 2023 on rauhan, vapauden, ilon ja myös haasteiden vuosi. Mikä elämä sellainen on, jossa ei ole haasteita? <3

amgs
Sitoutumaton Lohja

Puoluepoliittisesti sitoutumaton valtuutettu (2021-2025). Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja.
Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta.
Espanjan opettaja
Kotisivu: http://anasorainen.blogspot.fi/
tai
https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu