Ortegan hallinnon virkamiehet EU:n ja Yhdysvaltojen pakotteiden kohteina

Eilen ilmoitettiin, että USA:n hallinto on asettanut pakotteita Ortegan hallinnon kolmelle keskeiselle virkamiehelle. He ovat Ramón Antonio Avellán, Lumberto Ignacio Campbell Hooker ja Roberto José López Gómez.

Avellán on toiseksi tärkein poliisijohtaja. Avellán on viime vuoden kriisistä lähtien ollut näkyvässä roolissa taistelussa oppositiota vastaan. Avellán oli ”Operación Limpieza” eli ”Siivous” -nimisen operaation johtaja. Operaation seurauksena yli 100 nuorta kuoli eri tiesuluissa ympäri maata. Ortega palkitsi Avellánin ylennyksellä ja mahtavalla medianäkyvyydellä.

Global Magnitskin laki iski myös Nicaraguan keskusvaalilautakunnan nykyiseen johtajaan, Campbell Hookerin. Campbell Hooker on ollut jo vuosikausia Ortegan lähipiirissä. López Gómes on Nicaraguan eläketurvakeskuksen johtaja. López Gómez on asettunut vahvasti Ortegan tueksi koko kriisin aikana. Merkittävintä tässä uutisessa on se, että virkamiehet Ortegan hallinnossa taisivat kuvitella, että koska kansainvälinen huomio keskittyy nyt muiden Latinalaisen Amerikan maiden kriiseihin, Nicaraguassa Ortega ja kumppanit saavat tehdä mitä he lystäävät, mutta näin ei ole.

Lähipäivinä on myös odotettavisssa Amerikan valtioiden järjestön raportti Nicaraguan kriisistä. Viime kesänä OAS:n jäsenvaltioiden edustajat päättivät muodostaa komission, joka menisi Nicaraguaan tutkimaan ja tarkkailemaan tilannetta. Ortega ei ole antanut lupaa komissiolle astua maahan. Niinpä komissio on toiminut El Salvadorista käsin.

Mutta myös EU on asettanut sanktioita Ortegan hallinnolle. ”Neuvosto hyväksyi 14 päivänä lokakuuta 2019 päätöksen (YUTP) 2019/1720 Nicaraguan tilanteen johdosta määrättävistä rajoittavista toimenpiteistä. Kyseisessä päätöksessä säädetään muun muassa varojen ja taloudellisten resurssien jäädyttämisestä tiettyjen sellaisten luonnollisten henkilöiden, oikeushenkilöiden, yhteisöjen tai elinten osalta, jotka ovat vastuussa vakavista ihmisoikeusloukkauksista tai -rikkomuksista tai kansalaisyhteiskunnan ja demokraattisen opposition tukahduttamisesta Nicaraguassa tai jotka toimillaan heikentävät demokratiaa ja oikeusvaltiota Nicaraguassa, mukaan lukien näitä lähellä olevat henkilöt.”

Ilmeisesti tietosuojasyistä listaa artiklassa 2 tarkoitetuista luonnollisista henkilöistä, oikeushenkilöistä, yhteisöistä ja elimistä ei ole asiakirjan yhteydessä luettavissa.

Lähteet:

 

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ahonpään ja Karisjärven työväenyhdistyksen varapuheenjohtaja Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu