Pakolaisten vastaanottamisesta

Lohjan kaupungintalo

Lohjan valtuusto kokoontuu ensi keskiviikkona ja silloin päätetään kiintiöpakolaisten vastaanottamisesta. Kaupunginjohtajan viimeinen esitys on, että Lohja ottaa joka vuosi enintään 20 pakolaista. Alkuperäinen esitys oli, että Lohja ottaisi 30 pakolaista.

Viimeisessä kaupunginhallituksen kokouksessa kokoomuksen edustaja teki vastaesityksen, ettei Lohja ottaisi ollenkaan pakolaisia. Sitten Sdp:n edustaja esitti, että Lohja ottaa 10 pakolaista joka toinen vuosi. Onhan tuo oikea ”solidaarisuuden riemuvoitto”! Näyttää nyt siltä, että maahanmuuttovastaiset määräävät tahdin. Vaalit lähestyvät ja hyvä kysymys on, että keitä kosiskellaan. Erikoista on myös se, että demarivetoinen Suomen hallitus on johdonmukaisesti kasvattanut pakolaiskiintiötä ja siten osoittanut halunsa kantaa vastuuta kaikkein hädänalaisimpien ihmisten auttamisesta.

Kuten kirjoitin aiemmin, päätös pakolaisten vastaanottamisesta on päätös mahdollisuuksien antamisesta ja tulevaisuudesta. Ihmisten tulevaisuuteen panostaminen maksaa aina. Kiintiöpakolaiset ovat valmiita oppimaan, työllistymään ja parantamaan omaa ja perheensä elämää. Ihminen tarvitsee vain mahdollisuuksia.. Pakolaisten työllistyminen riippuu myös siitä, että kuinka hyvin ja tehokkaasti pakolainen pääsee yhteiskuntaan osalliseksi. Kielen oppiminen avaa joitakin ovia työelämään, mutta tarvitaan myös vastaanottavaa yhteisöä, jotta ovet avautuisivat kokonaan. Ennakkoluuloille tai epäilylle ei pidä antaa sijaa.

Pakolaisten vastaanottamispäätös on arka aihe kuntavaalien lähestyessä. Lohjalla kokoomus ja perussuomalaiset ratsastavat maahanmuuttovastaisuudellaan muiden hampaattomien puolueiden hiljaisella hyväksynnällä.

Toistan, että hädänalaisten auttaminen ei voi perustua muuhun kuin humanitaarisiin syihin. Kun mietitään kiintiöpakolaisten ottamista, ei voida miettiä sitä, että paljonko kaupunki sillä tienaa tai miten puolueeni hyötyy.

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu