Säästö luistelukentistä on lyhytnäköistä

Ikkalan luistelukenttä

Nyt kun pakkaskausi on alkanut, monet haaveilevat luistelemisesta. Viime vuonna etelässä ei voitu luistella ja ehkä siksi tänä vuonna odotukset ovat suuret. Monissa kunnissa kuitenkin on päätetty säästää mm. luistelukenttien jäädyttämisestä. Esimerkiksi Lohjalla on useita kaukaloita, mutta kunta jäädyttää vain muutamaa luistelukenttä.

Tarkistin Lohjan verkkosivuilta, että Lohjan keskustassa on 16 luistelukenttää ja vain kaksi on nyt käytössä! Entisessä Nummi-Pusulassa on 4 luistelukenttää, mutta vain Nummen luistelukenttä on kunnossa. Ikkalasta Nummelle on 23 km. Ikkalassa on järvi, mutta järvelle ei ole vielä turvallista mennä.

Pari talvea sitten Ikkalan kyläyhdistys oli jäädyttänyt luistelukentän ja ehkä hyvästä kokemuksesta johtuen, nyt kyläyhdistyksen aktiivit päättivät tehdä työtä luistelukentän jäädyttämiseksi. Nykyisisä lämpötiloissa tehtävä on hidas, mutta ei mahdoton. Onneksi sääennuste on lupaava.

Säästö liikunnasta ja luistelukentistä on lyhytnäköistä, koska liikunta edistää terveyttä. Luistelu on hyvää terveysliikuntaa ja virkistävä harrastus, jossa kunto kohoaa huomaamatta. Nyt eristäytimisten aikana, on hyvä, että ulkona voi harrastaa erilaisia liikuntamuotoja. Liikkuminen edistää kokonaisvaltaista terveyttä.

Yhteistyö on voimaa

Kiinnostuneille, tässä espanjaksi: Trabajar para patinar

amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Forbes Centroámerica on listannut elo-syyskuun numerossaan sata Keski-Amerikan vaikutusvaltaisinta naista vuonna 2020. Olen yksi niistä sadasta. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 ääntä. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhdistyksen sihteeri Suomi-Nicaragua -seuran hallituksen jäsen Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu