Se, että kaupunkilaisia ei kuulla, vie pohjan demokratialta ja vaaleilta

Lohjan kaupunginhallituksen eilisessä kokouksessa 28.9, Ikkalan, Pullin, Nummenkylän ja Maksjoen koulujen lakkauttamisen esityksestä äänestettiin 8-5 lakkauttamisen puolesta. Lakkauttamista vastustivat Hannele Maittila, Päivi Alanne, Toni Hägg (vas), Riikka Slunga-Poutsalo(PS) ja Kai Turunen (PS). Lakkauttamisen puolesta äänestivät Pekka Luoma (Kok), Tuija Piekka (Kok), Kaj Sundqvist (Kok), Paula Nordström (Vih), Urpo Uotila (Vih), Jarmo Aho (Sdp), Leena Saari (Sdp) ja Aslak Palenius (sdp). Valtuuston kokous on ensi keskiviikkona 7.10. klo 18.

Lasten keskittämistä suuriin kouluihin ei kyseenalaisteta. Se on kuin iso pyhä lehmä, vaikka uutisista tiedetään, kuinka aikuisten huomio herpaantuu isoissa kouluissa. Toiseksi, isojen koulujen vuokrakustannukset (joihin päätöksissä vedotaan) ovat suurempia kuin pienissä kouluissa. Jos isossa koulussa tapahtuu vesivahinkoja tai tulipaloja, niin väistötiloihin menee suuria eurosummia.

Lähikoulujen lakkautuksia ajetaan eteenpäin säästösyin, vaikka toistaiseksi ei missään kunnassa ole näyttöä kyläkoulujen lakkauttamisesta syntyvistä hyödyistä. Lapset muuttuvat asiakirjoissa menoeriksi ja lähikoulujen lakkauttamisen kielteisiä vaikutuksia lapsiin, perheisiin ja ympäristöön eli kylien kehityksiin vähätellään tai kielletään, vaikka tutkimuksia asiasta ei ole olemassa.

Lohjan kaupungin virkamiehet ja hallituksen jäsenet, jotka koulujen lakkautuksia puoltavat eivät huomioi asiantuntijalautakuntien lausuntoja, jotka olivat yksimielisesti lakkautuksia vastaan. Samoille päättäjille on myös yhdentekevä koulukriteeristön työryhmän tuloksia ja ehdotuksia. Työryhmän raportti ei ole vielä edes valmis. Mitä varten muodostetaan työryhmiä, jos niiden tuloksia ei ole tarkoitusta huomioida. Kuinka monta euroa meni työryhmän kokouspalkkioihin?

On selvä, että kokoomus ajaa koulujen keskittämistä ja katsoo kylmäpäisesti ainoastaan numeroihin, joihin ei voi edes luottaa, niin virheellisiä ja tarkoitushakuisia ne ovat. Muilta puolueilta toivotaan myös inhimillisiin arvoihin katsomista. Me kuntapäättäjät emme ole velvollisia olemaan lojaaleja virkamiehille, vaan äänestäjille. Virkamiehet eivät meitä äänestä. Se, että kaupunkilaisia ei kuulla, vie pohjan demokratialta ja vaaleilta.

Ikkalan koulun lakkautuksesta ”syntyviä säästöjä”
amgs

Jokainen meistä on arvokas! Tässä esitän ainoastaan omia näkemyksiä. Koulutukseltani olen yhteiskuntatieteen maisteri (YTM). Valmistuin Tampereen yliopistosta. Opiskelin journalismia, aikuiskasvatusta ja filosofiaa. Suoritin opintojani suomen kielellä. Äidinkieleni on espanja. Kuntavaaleissa 2017 sain 112 äänellä SDP:n ensimmäinen varasijan Lohjalla. Lohjan kaupunginhallituksen varajäsen Lasten, nuorten ja perheiden lautakunnan jäsen Lohjan vammaisneuvoston jäsen Ikkalan kyläyhistyksen sihteeri Kotisivu: <a href="http://anasorainen.blogspot.fi/" title="http://anasorainen.blogspot.fi/">http://anasorainen.blogspot.fi/</a> tai <a href="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/" title="https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/author/anamariagutierrezsorainen/">https://anamariagutierrezsorainen.wordpress.com/au...</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu